Update 15-08-2023 20u09: hond in beslag genomen

Update 15-08-2023 20u09:

Om 17u40 kregen onze diensten opnieuw melding van een loslopend dier. Het bleek om dezelfde hond als gisteren te gaan. De ontsnapte hond werd aangetroffen en in beslag genomen. Ondertussen werd het dier overgebracht naar het Dierenasiel Sint-Truiden. De dierenpolitie samen met de dierenarts van de Vlaamse Inspectiedienst dierenwelzijn volgen de zaak verder op.

——————————————-

Naar aanleiding van een interventie inzake een loslopende hond gisterenavond werd vandaag een onverwachte controle gedaan door de dierenpolitie op het adres van de eigenaars van de hond. Hierbij werd vastgesteld dat de hond normaal gedrag vertoonde ten aanzien van de eigenaars. Er konden op dit moment ook geen inbreuken inzake dierenwelzijn vastgesteld worden op basis van welke dwangmaatregelen zouden kunnen opgelegd worden. Dit neemt niet weg dat onze dierenpolitie deze situatie nauwgezet zal blijven opvolgen en controleren in samenwerking met dierenwelzijn Vlaanderen.

Bron Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →