Code oranje voor onweer: Sint-Truiden treft voorzorgsmaatregelen, Fiësta Mondial wordt uitgesteld

Het KMI waarschuwt vanaf de namiddag en in de vooravond, van 13u-19u,  voor  onweer met lokaal zware regenval, grote hagelstenen, felle rukwinden, wateroverlast én blikseminslagen. Code oranje is afgekondigd.

Uit voorzorgsmaatregel voor het aangekondigde onweer heeft burgemeester Ingrid Kempeneers, na advies van de hulp- en veiligheidsdiensten en de dienst noodplanning, beslist om van zondag 9 juli van 13u tot 19u de toegang tot het stadspark en ‘t Speelhof te verbieden. Dat betekent ook dat de geplande festiviteiten in het stadspark namiddag niet kunnen doorgaan. Fiësta Mondial verschuift naar een latere datum.


Er wordt gevraagd om de vesten te vermijden en geen auto’s onder bomen te parkeren. Burgers worden opgeroepen om niet in de buurt van bomen te komen en de borden ‘niet betreden bij storm’ in bosrijke omgevingen te respecteren.

We vragen onze inwoners om de stadskanalen te volgen en bij storm -en waterschade waarbij de bijstand van de brandweer nodig is gebruik te maken van het noodnummer 1722 of het e-loket www.1722.be. Dit noodnummer is actief. Voor dringende situaties die mogelijk levensbedreigend zijn, bel je het nummer 112.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →