Verdere opvolging crisismanagement Triamant Velm

Op maandag 3 juli 2023 kwamen het lokaal bestuur Sint-Truiden, het Zorgbedrijf en het Agentschap Zorg en Gezondheid samen om na te gaan wat de verdere zorgnoden zijn van de bewoners op de site van Triamant in Velm.

“Op dit moment wordt de basiszorg door externe verpleeg- en zorgkundige diensten dagelijks geleverd. Het lokaal bestuur richt zich vooral op het bijkomend verzekeren van een permanentiesysteem voor acute verpleegkundige zorg alsmede de nachtpermanentie. Sinds vrijdagavond is dit team van verpleegkundigen en verzorgenden aan de slag op de site. Op die manier nemen we als lokaal bestuur onze verantwoordelijkheid op om de veiligheid en de zorg van de bewoners te garanderen”, vertelt burgemeester Ingrid Kempeneers.


“Vanaf morgenochtend zullen alle maaltijden voor de bewoners van de woningen via het Zorgbedrijf worden geleverd. Het gaat om drie maaltijden per dag: twee broodmaaltijden en een middagmaal. Dit is voorlopige regeling tot er een definitieve oplossing is gevonden”, vult Pascy Monette, schepen van Sociale zaken en voorzitter van het Zorgbedrijf aan.

Geen assistentiewoningen

Ondertussen is bevestigd door het Agentschap Zorg en Gezondheid dat de betrokken woningen geen erkende assistentiewoningen zijn. Dit betekent dat deze woningen onder de regelgeving van particuliere huurwoningen vallen.

Bewoners

In totaal betalen 50 bewoners voor een zorgpakket aan Triamant dat niet geleverd wordt. De zorg (permanentie) wordt nu tijdelijk overgenomen door een team van verpleegkundigen die ingeschakeld zijn door het lokaal bestuur.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →