Stand van zaken: vechtpartij Beekstraat 25-08-2023

Vrijdag 25 augustus omstreeks 22u04 kregen onze politiediensten meldingen van een vechtpartij in de Beekstraat. In de omgeving werd een slachtoffer aangetroffen dat werd afgevoerd naar het Sint-Trudo ziekenhuis en later werd overgebracht naar het Jessa Ziekenhuis.

Er werd via verschillende kanalen al snel bericht dat het om een 13-jarige van Afghaanse afkomst zou gaan. Het slachtoffer was echter op dat moment nog niet geïdentificeerd door onze diensten. Na verder onderzoek afgelopen weekend kon de identiteit van het slachtoffer achterhaald worden. Hij is dit jaar 18 geworden en staat ingeschreven in Trooz (provincie Luik).

Het slachtoffer kon ondertussen verhoord worden en er werd een mogelijke dader geïdentificeerd. Deze laatste zou eveneens niet verblijven op het grondgebied van Sint-Truiden en werd geseind.

Verschillende getuigen, van wat er zich heeft afgespeeld in de Beekstraat, hebben zich gemeld. De camerabeelden (stad en privé) worden ondertussen geanalyseerd om het verloop van de avond te reconstrueren en mogelijke andere betrokkenen te identificeren.

Er werd eveneens via sociale media bericht van feiten aan de Olympialaan eerder die avond, maar hier werden onze politiediensten niet van op de hoogte gebracht. Om na te gaan wat er daar gebeurd is en of er linken zijn met de Beekstraat, vragen we dat mogelijke getuigen zich melden bij onze diensten via pz.poltrudo@police.belgium.eu.

Burgers die die avond op andere plaatsen nog verdachte situaties gezien hebben, mogen dat (eventueel beelden) eveneens via bovenstaand mailadres overmaken aan ons.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →