Shirtveiling, supporterspakket en verrassingsbezoek voor zieke superfan

Lucas, een 10-jarige STVV-supporter uit Geetbets, leidt aan een zeldzame ziekte. Volgende week staat hij bovendien voor een belangrijke operatie. Om Lucas en zijn familie te steunen, zetten STVV en de supportersclubs Sintruin Fanatics en Brigada Hesbania de schouders onder een solidariteitsactie. Favoriet Mathias Delorge verraste Lucas bovendien met een persoonlijk bezoekje.

Lucas is een gepassioneerde STVV-supporter die in het dagelijkse leven te maken heeft met de beperkingen van zijn zeldzame ziekte. Zelfs simpelweg in de tuin spelen is voor hem een uitdaging, en zijn nachtrust is strikt beperkt. Enkele weken geleden lanceerden zijn ouders daarom een oproep om geld in te zamelen voor een broodnodige operatie.

Vurige fan

De Kanaries gaven gehoor aan deze oproep, door het gesigneerde eerste shirt van het nieuwe seizoen te veilen. “STVV staat bekend als volksclub. Onze supporters steunen elkaar door dik en dun”, verklaart Sandra Bries (Community Manager van STVV). “ Lucas is een vertrouwd gezicht op Stayen. Daarom zijn we blij om de familie Feyen op deze manier een financieel duwtje in de rug te kunnen geven.”

“Glimlach op het gezicht”

Mathias Delorge overhandigde de bijhorende cheque aan de ouders van Lucas. Hij trakteerde Lucas en zijn neefjes bovendien op een persoonlijke handtekening, foto en welgemeend schouderklopje. “De komst van Mathias betekent veel voor onze zoon”, vertelt vader Rik Feyen. “Delorge is – samen met Jo Coppens – zijn favoriete speler. Hij zal hier dus zeker moed uit putten voor zijn nakende operatie. Het is fijn dat STVV op deze manier even een glimlach op zijn gezicht wist te toveren.”

Op vraag van fanclubs

De STVV-familie omarmt elkaar. Zowel tijdens sportieve hoogtepunten als bij moeilijke persoonlijke momenten. Daarom sloegen de supportersclubs Sintruin Fanatics en Brigada Hesbania de handen in elkaar met STVV, om samen de steunactie op te zetten. “Als supportersclubs schenken we Lucas een pakket met stickers, een zonnebril en t-shirts. Hopelijk herstelt onze kranige Kanarie van zijn ziekte en zien we hem binnenkort snel terug op Stayen”, besluit Tim Heynen (Sintruin Fanatics).

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →