Adam Nhaili tekent eerste profcontract bij STVV

Bij STVV maakten jonge talenten als Smets, Van Helden, Steuckers en Delorge de eerste weken van het nieuwe seizoen het mooie weer. En de jeugdwerking van STVV blijft beloftevolle spelers afleveren. Want Adam Nhaili tekent zijn eerste profcontract bij de Kanaries. Meteen een bijzonder verjaardagscadeau voor Nhaili, die vandaag 18 jaar oud wordt.

Adam Nhaili zette zijn eerste stappen als voetballer bij het Waalse Alfa Andenne. Van daaruit ging het naar Wanze/Bas-Oha en R. Standard de Liège. Sinds 2020 werd Adam in de jeugdwerking van STVV klaargestoomd voor het grote werk.

Lees verder onder de foto.

Nhaili maakte eerst deel uit van de U18, maar mocht al op opvallend vroege leeftijd – als 17-jarige – bij de beloften meetrainen. Hij combineerde daar zijn snelle ontwikkeling als voetballer met zijn middelbare studies in Waremme.

Lichtpunt in de voorbereiding

Andre Pinto is tevreden dat de vleugelspeler zich aan STVV verbindt: “In de voorbereiding maakte Nhaili een goede indruk. Hij draaide mee in het team tijdens de oefenwedstrijden, vond regelmatig de weg naar doel en presteerde goed. Daarom besloten we om Adam een profcontract aan te bieden. Als club willen we hem – samen met coach Thorsten Fink en de technische staf – alle mogelijkheden bieden om zich verder te ontwikkelen.”

Het laatste woord is aan Nhaili zelf: “Ik ben zeer gelukkig en heel trots om mijn eerste profcontract te tekenen bij STVV. Ik ervaar het vertrouwen van de club en dat voelt goed. Ik hoop dan ook de fans blij te kunnen maken op Stayen.”

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →