Katrien Vanierschot wordt nieuwe community-manager van STVV

Het tussenseizoen wordt in het voetbal traditioneel gekenmerkt door de nodige transferactiviteit. Ook naast het veld kondigt STVV vandaag een nieuwe naam aan: Katrien Vanierschot neemt als community-manager de fakkel over van Sandra Bries. Naast de bestaande maatschappelijke projecten wil Katrien vooral de samenwerking met de scholen in Groot-Haspengouw verder uitbouwen. 

De voorbije seizoenen volgde Sandra Bries het community-gebeuren op binnen STVV. Als eerste community-manager verzette Sandra de bakens met verschillende projecten: “Ik ben een trouwe STVV-supporter. Dus het was een eer om de communitywerking van STVV te mogen opstarten en vorm te geven. Welke projecten me bijblijven? Binnen STVV Younited krijgen kwetsbare inwoners uit de regio – ongeacht afkomst, leeftijd en levenswandel – de kans om zich terug goed in hun vel te voelen. Daarnaast zetten we een G-voetbalteam op poten. En binnen de Referee Academy worden de scheidsrechters van de toekomst opgeleid.”

Katrien gaat voor kindvriendelijke projecten

STVV ondersteunt in eerste instantie projecten in Groot-Haspengouw. Vaak gebeurt dit in samenwerking met trouwe supporters, die mee de schouders onder een initiatief zetten. Exponent hiervan is Katrien Vanierschot, die de fakkel overneemt van Sandra Bries: “Ik ben zelf al van kindsbeen af abonnee van STVV. Daarnaast engageer ik me in mijn vrije tijd ook voor het goede doel. In deze uitdaging vloeien beide passies samen.”

Lees verder onder de foto.

@STVV

Katrien zal de projecten voortzetten die goed lopen. Daarnaast heeft ze uiteraard ook de ambitie om enkele eigen accenten leggen: “We zullen sterk de nadruk leggen op kindvriendelijke projecten. Vorig jaar ging doelman Jo Coppens al voorlezen tijdens de voorleesweek, deelden Zahiroleslam en Janssens gezonde maaltijden uit tijdens een brooddozenactie en bracht een ruime delegatie spelers een bezoek aan de kinderafdeling van het ziekenhuis. Dit jaar willen we alle lagere scholen in Groot-Haspengouw nauw betrekken. Enerzijds door hen uit te nodigen om een thuiswedstrijd bij te wonen, anderzijds door zelf op bezoek te gaan bij scholen.”

Supporter voor het leven

De community-werking wordt almaar belangrijker. In het voetbal in het algemeen, en ook bij STVV, weet brand manager Bert Stas. “Voetbalsupporter zijn is meer dan één keer per week naar het stadion gaan. Supporter word je en blijf je vervolgens elke dag van jouw leven. Vroeger vonden mensen een veilige thuis in hun vaste vereniging, religie of zuil. Vandaag de dag dreigen menselijke relaties wat vluchtiger te worden. In deze tijden is er extra nood aan een warme STVV-familie, die samen juicht maar elkaar ook steunt wanneer het nodig is.”

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →