Fink is een Kanarie

STVV staat voor een historisch seizoen, want dit jaar viert de club haar 100ste verjaardag. In de aanloop hiernaar zetten de Kanaries een belangrijke stap: niemand minder dan Thorsten Fink wordt de nieuwe hoofdtrainer. “Fink is een heel ervaren coach die de mouwen op wil stropen en een echte winnaarsmentaliteit heeft. Daarom is hij de ideale kandidaat om STVV te leiden in dit jubileumseizoen.”

Lees verder onder.

Terwijl de Belgische competitie op haar laatste benen loopt, is STVV al volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij de aanstelling van de nieuwe trainer ging het bestuur ook dit keer voor ‘Deutsche Qualität’. Thorsten Fink, als speler nog voormalig Champions League-winnaar bij Bayern München, brengt een schat aan ervaring en een sterke werkethiek mee naar de Tiensesteenweg. 2 keer kampioen en bekerwinnaar met FC Basel, beker- en Supercupwinnaar met Vissel Kobe, boekte Fink als coach successen in verschillende landen.

Lees verder onder.

Nu is de Duitser klaar voor zijn volgende uitdaging in de Jupiler Pro League: “Ik vind het geweldig om bij STVV aan de slag te gaan en deel uit te maken van een club met zo’n rijke geschiedenis en gepassioneerde fans. Dat we aan de vooravond van het 100ste seizoen staan, maakt het extra speciaal. Samen met de staf en de spelers zullen we er alles aan doen om er een memorabel jaar van te maken”, aldus de kersverse trainer van de Kanaries. Fink brengt zijn vertrouwde assistent Sebastian Hahn mee, met wie hij al 8 jaar een tandem vormt.

Lees verder onder.

“Fink sluit aan bij het DNA van STVV”

De beslissing om Thorsten Fink aan te stellen als hoofdtrainer van STVV was weloverwogen. Finks ervaring en staat van dienst maken hem tot de uitgelezen kandidaat. “Fink is een trainer die aansluit bij het DNA van onze club. Het is een sterke leider die in staat is om een team te bouwen en te kneden. Bovendien kan Thorsten bogen op een ruime ervaring en is hij in staat een duidelijke speelstijl te ontwikkelen. Omdat we heel wat aanstormende jonge talenten in onze kern hebben, was het ten slotte ook belangrijk om een coach te vinden die in het verleden al bewees dat hij spelers kan laten ontplooien”, zo legt CEO Takayuki Tateishi uit.

Lees verder onder.

Klaar voor 100 jaar STVV

Fink weet hoe hij een groep bij elkaar moet houden en zijn tijd bij Vissel Kobe zal ongetwijfeld helpen in de communicatie met de internationale spelers. Takayuki Tateishi is blij met de komst van Fink: “Elk seizoen is belangrijk. Maar dit seizoen is voor onze trouwe supporters nog belangrijker dan anders. We hebben er vertrouwen in dat we met Thorsten Fink een sterk jubileumjaar tegemoet gaan. Samen met de coach gaan we nu keihard werken om een competitieve ploeg samen te stellen. We gaan er een seizoen van maken dat iedereen met een geel-blauw hart vanop de eerste rij wil meemaken.”

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →