Augustuskermis in Sint-Truiden

Op vrijdag 25 augustus opent de Augustuskermis van Sint-Truiden, de ideale plek om een geslaagde vakantie feestelijk af te sluiten. Alle Truiense kinderen tussen 4 en 14 jaar mogen bij de opening gratis de attracties en kramen uittesten en snoepen van gratis smoutebollen. 

Dit jaar wordt het stadscentrum van vrijdag 25 augustus tot en met maandag 4 september ingepalmd door sfeervolle kramen, bonte draaimolens en sensationele attracties. Elk jaar lokt de kermis in de binnenstad duizenden bezoekers. 

“Wie kermis zegt, zegt Sint-Truiden. Samen met de kermisexploitanten zorgen we voor een onvergetelijke editie! Dat begint met een fantastische opening met en voor onze kinderen. Alle Truiense kinderen tussen 4 en 14 jaar kunnen op vrijdag 25 augustus vanaf 17u een gratis attractiekaart komen afhalen aan het stadhuis op de Grote Markt. Tot 19u kunnen ze genieten van de talloze gratis attracties en delen we ook lekkere smoutebollen uit. Voor wie de drukte, geluiden en lichteffecten van de kermis liefst vermijdt, organiseren we op donderdag 31 augustus een prikkelarme kermisdag. Zo kunnen mensen die de prikkels niet goed kunnen verwerken ook een leuke ervaring op de kermis beleven. Op maandag 4 september kan je genieten van de traditionele 2-eurodag met kortingen. Kortom, Augustuskermis wordt weer één groot feest”, vertelt schepen van Kermissen Hilde Vautmans.

 Zomervakantie afsluiten
“De kermis is voor Truienaars een traditionele afsluiter van de zomervakantie, zeker voor onze Truiense kinderen. De kinderen die deelnamen aan onze vakantiewerking zijn in elk geval van de partij op de feestelijke opening! Onze vakantiewerking was ook deze zomer opnieuw een groot succes. Meer dan 4500 kinderen en jongeren hebben een fantastische zomer beleefd dankzij het stedelijk vakantieaanbod. En wat is er leuker dan de grote vakantie afsluiten met een rondje op plezante kermisattracties en een hoop lekkernijen”, vertelt schepen van Jeugd en Kinderopvang Nina Kvikvinia. 

“De zomervakantie mag dan bijna afgelopen zijn, maar het feest is nog lang niet voorbij in Sint-Truiden. Augustuskermis wordt een prachtige afsluiter van een zomer vol beleving en de voorbode van een boeiend najaar in onze stad. Samen met de Truienaren en de vele bezoekers maken we er één groot kermisfeest van. Zo kan iedereen weer met volle moed en een hoop prachtige vakantieherinneringen starten aan het nieuwe schooljaar”, besluit burgemeester Ingrid Kempeneers.
 Programma Augustuskermis – van vrijdag 25 augustus tot maandag 4 september
Opening Augustuskermis | Vrijdag 25 augustus – 17u:
Alle kinderen tussen 4 en 14 jaar kunnen op vrijdag 25 augustus vanaf 17u een gratis attractiekaart afhalen aan het stadhuis op de Grote markt. De gratis attractiekaart is enkel geldig op vrijdag 25 augustus van 17u15 tot 19u.

Prikkelarme kermisdag | Donderdag 31 augustus van 14u tot 17u.
Familiedag met kortingen (2-eurodag) | Maandag 4 september vanaf 14u. 


Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →