Dag van de Buren op meer dan 60 locaties in Sint-Truiden

Het principe is eenvoudig: iemand in de buurt neemt het initiatief om de buren uit te nodigen op een pleintje, een stoep, een inrit ergens in de buurt. Iedereen brengt zijn eigen stoel mee en iets om te drinken en te knabbelen en ze maken er samen een gezellige avond van. Alle initiatiefnemers ontvingen van de stad een ‘Dag van de Buren start-feest-pakketje’ met wat Fair-Trade wijntjes, lokaal geperst appelsap, frisdranken en knabbels.

Lees verder onder de foto.

Schepen van Buurtzaken Stijn Vanoirbeek blikt terug op een geslaagde Truiense editie: “Overal kwamen mensen op straat om zoals vroeger een praatje te slaan. Op een 60-tal locaties, zowel in het centrum als in de deelgemeentes zaten mensen gezellig samen op de stoep, een pleintje, een inrit of een voortuintje. Mooi weer, toffe buren, een drankje en een hapje … meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te zijn.”

Lees verder onder de foto.

“In Sint-Truiden is het prettig wonen is en hebben de inwoners aandacht voor elkaar. Het succes van de Dag van de Buren bewijst dit nog maar eens. Het is bovendien een evenement dat perfect past binnen onze stadsfilosofie, waarin levenskwaliteit en de mensen centraal staan”, aldus nog Stijn Vanoirbeek.

Lees verder onder de foto.

Inwoners die deelnamen aan de Dag van de Buren werd gevraagd een foto van hun samenkomst te maken en op Facebook te posten met #dagvandeburen #sinttruiden #buurtwerking  Uit die foto’s kiezen we de mooiste, origineelste of grappigste foto en die buurt wint als prijs een bezoek van onze BARavan (een tot cafeetje omgebouwde caravan) gevuld met voor 125€ aan dranken tijdens hun eerstvolgend buurtfeest.

Heb jij ook GOESTING gekregen om in jouw buurt iets te organiseren? Je hoeft hiervoor niet te wachten tot de volgende editie van Dag van de Buren in 2024. Contacteer onze coördinator Buurtwerking via buurtwerking@sint-truiden.be of 0492 15 68 87. Hij helpt jullie met plezier.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →