Gsm-actie op 24 en 25 mei 2023

Afleiding door gsm-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer. Volgens studies is er in  8% van de dodelijke ongevallen sprake van gsm-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar.

Gsm-gebruik achter het stuur is duidelijk een hardnekkig probleem. Bestuurders weten dat het niet mag maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk. Om hier aan bij te dragen plant het Parket Limburg samen met de politiediensten van het arrondissement opnieuw een Gsm-actie. Deze actie loopt van woensdag 24 mei t.e.m. donderdag 25 mei 2023.  Bij vaststelling van gsm-gebruik achter het stuur zal het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk worden ingetrokken voor een periode van acht dagen.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →