Vlaanderen Feest 2024 komt naar Brustem

Bij de eerste zonnestralen kijken we meteen uit naar een boeiende evenementenzomer in Sint-Truiden. Noteer de Vlaamse feestdag, donderdag 11 juli 2024, alvast in je agenda want dan strijkt Vlaanderen Feest neer in het hart van Brustem. Het lokaal bestuur Sint-Truiden wil er samen met de verenigingen van Brustem een onvergetelijke dag vol cultuur, muziek en gezelligheid van maken.

Na de succesvolle edities van Vlaanderen Feest in Velm, Zepperen, Gelinden, Aalst en Wilderen is nu Brustem aan de beurt. De lokale verenigingen bereiden de komende maanden samen met de evenementenmedewerkers van lokaal bestuur Sint-Truiden een geweldige editie vol beleving voor.

Lees verder onder de foto.

“Jaar na jaar vieren we 11 juli in onze deelgemeenten samen met de lokale verenigingen. Heel dit gebeuren kan niet zonder de inzet van de talloze vrijwilligers. De opbrengst van deze editie gaat dan ook integraal naar de deelnemende Brustemse verenigingen”, vertelt schepen van Buurtwerking Stijn Vanoirbeek.

Lees verder onder de foto.

“Na de geslaagde editie van vorig jaar is dit jaar iedereen welkom op het gezellige dorpsplein van Brustem. In het gevarieerde programma is er voor ieder wat wils”, vertelt schepen van Evenementen Hilde Vautmans. “Op de affiche staan Frimout met een mix van meezingbare pop, breekbare luisterliedjes en onvervalste ambiancerock. Zij worden gevolgd door de charmante topartieste Laura Lynn. De feestdag eindigt met de opzwepende ritmes van Les Copines, met niemand minder dan Isabelle A en Ianthe Tavernier.”

Lees verder onder de foto.

“Vlaanderen Feest in Brustem wordt ongetwijfeld een topeditie”, besluit schepen Hilde Vautmans. “En dit is slechts het begin! Onze evenementenzomer barst van de activiteiten en festiviteiten. Blijf op de hoogte van wat de hoofdstad van Haspengouw te bieden heeft en beleef een onvergetelijke zomer in Sint-Truiden!”

Foto’s Stad Sint-Truiden

Dana A

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →