Aanleg fietstunnel N80xN3: Maandag 19 februari 2024 start van de werken

Maandag 19 februari 2024 start Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de werken aan de fietstunnel onder de op- en afrit van de Haspengouwlaan met de Naamsesteenweg.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Sint-Truiden investeren in een veilige en vlotte fietsverbinding van meer dan 3 km tussen Stayen en Brustem. Als belangrijk ontbrekend puzzelstuk in het fietsverhaal leggen we een fietstunnel aan onder de op- en afrit van diezelfde N80, langs de N3. In het verlengde van de fietstunnel legt AWV ook afwezig stuk fietspad aan dat aansluit op het bestaand fietspad van de Kapelstraat en de bestaande tunnel Aalsterweg.

Lees verder onder de foto.

N3xN80: omleiding vanaf 9-03-2024. © AWV

Timing

Maandag 19 februari 2024 starten de werken aan de fietstunnel onder de op- en afrit van de Haspengouwlaan met de Naamsesteenweg. De aannemer maakt de omgeving bouwrijp en bereidt de werfzone voor met de nodige installaties.

Tijdens deze voorbereidende fase is er geen hinder voor het verkeer.

Vanaf vrijdag 9 maart gelden er specifieke verkeersmaatregelen. Alle maatregelen lees je hier.

Maandag 11 maart 2024 starten de effectieve constructiewerken. Aansluitend legt AWV het nieuwe fietspad aan langs de Haspengouwlaan vanaf de op- en afrit tot de aansluiting met de Kapelstraat.

Volgens de planning duren de werken tot december 2024. De timing is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Lees verder onder de foto.

N3xN80: detail zuidkant toekomstig op- en afrittencomplex © AWV

Op de hoogte blijven? 

Abonneer je op de nieuwsbrief van AWV en volg de werken op de website van AWV.

We publiceren regelmatig updates in de tijdslijn van dit project. Of blijf op de hoogte via de nieuwsberichten op onze website, stadsapp of sociale media.

Bron Stad Sint-Truiden

N3xN80: detail noordkant toekomstig op- en afrittencomplex. © AWV

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →