Eind goed, al goed: jubileumwedstrijd STVV – Westerlo op zaterdag 24 februari

De voorbije week werden de tijdstippen van de resterende wedstrijden in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League bekendgemaakt. Heel wat STVV-supporters reageerden (terecht) emotioneel op deze aankondiging, met name op de datum van STVV – Westerlo. Want de honderste verjaardag van jouw club vieren, dat doe je liever niet op een zondagavond …

“Ook de mensen binnen de club waren verrast. Want alles wees erop dat we de jubileumwedstrijd op zaterdag 24 februari zouden spelen. Na overleg met de voetbalbond bleek het echter om een spijtige vergissing te gaan, die vandaag dadelijk werd rechtgezet. Vergissen is menselijk, dus wat ons betreft zand erover. Wij zien er alvast het positieve van in: door alle commotie zal iedereen de datum van STVV – Westerlo zeker onthouden (lacht). We hebben heel wat feestelijkheden gepland en gaan er samen met alle supporters een onvergetelijk moment van maken”, vertelt manager wedstrijdorganisatie Sven Menten. 

De magische zaterdag

De wedstrijd tegen Westerlo wordt nu op zaterdag gespeeld, en da’s ideaal. De club bekijkt hoe dit ook in de toekomst vaker mogelijk gemaakt kan worden.

Voetballen op zaterdag betekent volk en sfeer op Stayen. Ons team maakt van elke wedstrijd een echt event. Het spreekt voor zich dat je als supporter langer blijft ‘hangen’ op zo’n avond. Anderzijds respecteren we de belangen van de bedrijven op Stayen en beseffen we dat het een uitdaging is om een kalender in elkaar te puzzelen die alle belangen met elkaar verzoent. Maar we willen in de nabije toekomst graag het gesprek aangaan met alle betrokkenen, om te bekijken hoe onze supporters zoveel mogelijk voetbalplezier kunnen beleven”, geeft voorzitter David Meekers aan.  

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →