STVV-spelers verrassen zieke kindjes in Sint-Trudo Ziekenhuis

Voetbal gaat gepaard met heel wat emoties. De blijdschap na een overwinning, de ontgoocheling na een nederlaag … Maar die emoties vervallen in het niets bij wat een ziek kind doormaakt. Daarom brachten de STVV-spelers vandaag een bezoek aan de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis. Zij staken de jonge patiëntjes een hart onder de riem en overhandigden hen een vroeg kerstcadeautje.

Veel blije gezichtjes vandaag in het Sint-Trudo Ziekenhuis. STVV-spelers Matte Smets, Bruno Godeau, Jo Coppens, Tristan Teuchy, Olivier Dumont en Robert-Jan Vanwesemael brachten namelijk een bezoek aan de kinderafdeling.

Lees verder onder de foto.

“Als voetballer ben je constant bezig met de volgende match. Een bezoek als dit helpt je als sportman om één en ander in perspectief te plaatsen. Een goede gezondheid is het allerbelangrijkste in het leven. Voor ons, als topsporters, maar zeker ook voor deze kinderen. We hopen dus dat alle kindjes snel herstellen en ze de eindejaarsfeesten alsnog gezellig thuis kunnen vieren”, aldus de STVV-spelers.  

Vreugde en moed bij kinderen

Voor de kindjes zorgde het bezoek alvast voor een sprankel vreugde en hernieuwde moed tijdens hun ziekenhuisverblijf. Hoofdverpleegkundige Tina Geerts – en haar collega’s op de dienst pediatrie – waren even blij verrast met het bezoek van de Kanaries: “We zijn een ziekenhuis in het hart van Haspengouw. Heel wat van onze patiënten zijn dus supporter van STVV. We merken zelfs dat patiënten die vanuit hun kamer zicht op het trainingsveld hebben, de trainingen vanuit het ziekenhuis volgen. Voor de kinderen betekent het bezoek van hun helden heel veel. Zij putten er moed uit, hopelijk helpt het hen om snel te herstellen.”

Lees verder onder de foto.

Toychamp tovert glimlach

Speelgoedwinkel ToyChamp ondersteunt de actie door gratis speelgoed te schenken. Niels Moons (project coördinator bij ToyChamp) legt uit: “Het initiatief van STVV charmeerde ons onmiddellijk. Gezien de goede samenwerking met onze ‘huisgenoten’ op Stayen schonken we met plezier het speelgoed voor deze actie. In aanloop naar de feestdagen gaan er in onze winkels massa’s eindejaarscadeautjes over de toonbank. Als bedrijf vinden we het belangrijk dat ook zieke kinderen – die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis verblijven – een moment van vreugde beleven. Op deze manier een glimlach op het gezicht van de kinderen toveren, daar doen we het voor.” 

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →