Nieuwerkerken: Heb jij jouw tegoed huisvuilzakken van 2023 al afgehaald?

Vorig jaar heeft bijna 17 procent van de huishoudens in Limburg zijn tegoed aan vuilniszakken van Limburg.net niet afgehaald. Dat is natuurlijk heel jammer want inwoners die gedomicilieerd zijn in Nieuwerkerken en afvalbelasting betalen, hebben recht op een jaarlijks tegoed aan huisvuilzakken.

Voor één grote rol huisvuilzakken betaal je 12,50 euro. Per gezin worden er minimaal 2 rollen voorzien waardoor je toch al snel 25 euro uitgespaard hebt of niet extra moet uitgeven. Uiteraard is dit geen grote kost maar het is wel een recht als inwoner van Nieuwerkerken.

Bovendien ben je misschien iemand die zeer goed sorteert, inkopen doet met weinig bijkomende verpakkingen, … waardoor je deze huisvuilzakken helemaal niet nodig hebt. Ook dan kan het afhalen van je tegoed aan huisvuilzakken een meerwaarde zijn. Sinds dit jaar heeft Limburg.net een beloningssysteem ‘slimmesorteerpunten’ ingevoerd waarmee je de volledige rollen huisvuilzakken die je over hebt, kan ruilen voor bijvoorbeeld PMD-zakken, winkelbonnen, filmtickets, rittenkaarten voor bus en trein, … Op die manier kan je jezelf belonen voor je goede sorteergedrag.

Heb jij je tegoed huisvuilzakken dus nog niet afgehaald? Ga dan nog voor het einde van het jaar je huisvuilzakken met je eID afhalen op één van onderstaande locaties:

  • Proxy Delhaize (Mouveldstraat 20)
  • Spar Nieuwerkerken (Pastorijstraat 2)
  • Supra Ranjit (Weyerstraat 182)
  • Recyclagepark (Ambachtsstraat 1115)
  • Sociaal huis (Kerkstraat 113)

Veerle R

Foto ter illustratie.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →