Twee Truienaren (26 en 44 jaar) opgepakt in Leuven voor diefstal

Drie verdachten zijn betrapt op het stelen van verschillende koopwaar uit het magazijn van de winkelketen Match in de Bondgenotenlaan in Leuven. 

De drie mannen waren op 10 december op de aangrenzende werf aanwezig om schilderwerken uit te voeren. Ze begaven zich zonder toestemming in het niet-slotvaste gedeelte van het magazijn van de winkel. Daar ontvreemden ze koopwaar waaronder verschillende flessen drank, keukengerei en schoonheidsproducten.

De winkeleigenaar zag een dag later, op 11 december, de diefstal op de bewakingsbeelden. PZ Leuven ging ter plaatse en kon twee van de drie verdachten op de werf arresteren. De twee verdachten hadden elk een verboden wapen op zak, een dolk en een springmes met slot. Tijdens de huiszoeking met toestemming op 11 december konden de gestolen voorwerpen worden teruggevonden op de verblijfplaats van de verdachten in Sint-Truiden. De derde verdachte kon nog niet geïdentificeerd worden.

In hun verhoor gaven de twee verdachten aan dat ze niet wisten dat het goederen toebehoorden aan de winkel. 

Het parket van Leuven heeft de twee mannen van 26 en 44 jaar gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Ze moeten zich begin februari komen verantwoorden voor de diefstal en bezit verboden wapens bij de correctionele rechtbank.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →