Feestmaand in Sint-Truiden

Sint-Truiden draagt de prachtige kerstperiode hoog in het vaandel. Dit jaar zal een uniek jaar worden. Er komt een heuse schaatsbaan in de Minderbroederskerk, een kerstbomendoolhof op de Groenmarkt, stallen en kraampjes op de Grote Markt, De Warmste Tafel is er weer en prachtige beren vol lichtjes zullen over onze stad waken. Kortom, een uniek kerstconcept waarmee middenstandsvereniging Shop & The City vanaf 8 december uitpakt in het stadscentrum.

Schaatspret in de Minderbroederskerk

Beeld je in: lichtshows, kerstmuziek en het opwindende gevoel van schaatsen op een unieke locatie. Beleef de feestelijke sfeer van de kerstperiode door te komen schaatsen in de betoverende Minderbroederskerk: de ideale kerstuitstap met het gezin. Een ervaring die jullie nooit zullen vergeten! Ook cultuur komt onder de aandacht: in samenwerking met museum DE MINDERE vindt er tijdens de kerstperiode een tentoonstelling plaats. Zeker een bezoekje waard!

Naast de kerstboom op de Grote Markt, zal ook de duurzame kerstboom weer te bewonderen zijn als bar. Ook als ‘niet-schaatser’ kan je dus volop genieten van deze unieke locatie met een hapje en drankje.

Waar? Minderbroederskerk, Minderbroedersplein 5
Wanneer? Van vrijdag 8 december tot en met zondag 7 januari
Prijs: 5 euro indien eigen schaatsen, 7 euro inclusief huur schaatsen

Verdwalen in de magie van kerst: het grote kerstbomendoolhof

Een kerstavontuur voor jong en oud wacht op jullie op de Groenmarkt. Meer dan 400 schitterende kerstbomen wijzen de weg door dit adembenemende doolhof van licht, geur en betovering. Vind jij de weg uit dit grote, ongeziene kerstbomendoolhof? Kom het bewijzen tijdens Truiense Nostalgie!

Maak herinneringen, maak plezier en geniet vooral maximaal van de kerstsfeer in Sint-Truiden!

Waar? Groenmarkt
Wanneer? Van vrijdag 8 december tot en met vrijdag 5 januari
Prijs: gratis

De Warmste Tafel bij de lokale horeca

Samen met familie, vrienden en/of collega’s dineren voor het goede doel? Het Warmste Tafel-concept is terug van weg geweest met dit jaar vijftien deelnemende Truiense horecazaken die lekkere typische winterkostmenu’s aanbieden om jou een hartverwarmende avond te laten beleven (per menu gaat er 5 euro naar het goede doel).

Vind alle deelnemende horecazaken en de menu’s op www.shopandthecity.be en reserveer jouw Warmste Tafel.

Waar? Bij deelnemende horecazaken
Wanneer? Van vrijdag 8 december tot en met vrijdag 5 januari
Menuprijzen: tussen 33 en 39 euro/menu (inclusief 5 euro ten voordele van het goede doel)

Kerst op de markt

Heb je na het kerstshoppen zin in een heerlijke winterse Tartiflette met lekkere aardappelen, oesters met champagne of toch liever enkele jenevertjes? Ga dan zeker eens langs de kerstchalets op de Grote Markt tussen 15 en 31 december en beleef de typische kerstmarktsfeer.

Spreek af met vrienden en doe een kerstafterwork op de mooiste markt van het land. 

Waar? Grote Markt
Wanneer? Van vrijdag 15 tot en met zondag 31 december
Prijs: gratis

Koopzondagen

Zondag 10 en 17 december zullen nagenoeg alle Truiense handelaars hun deuren openen voor jouw ideale kerstcadeautjes.
Zondag 24 december zullen sommige handelaars de deuren openen met aangepaste openingsuren.

Ook Toerisme Sint-Truiden is uitzonderlijk open tijdens de koopzondagen:
zondag 10 en 17 december van 13u tot 18u
zondag 24 december van 10u tot 15u

Laat je favoriete streekproducten verpakken in een leuke geschenkverpakking of verwen je dierbaren met een Shop & The City cadeaucheque.

Kerstmarkt marktkramers

Op zondag 17 december van 14u tot 19u organiseert de Beroepsvereniging Marktkramers in samenwerking met het stadsbestuur haar jaarlijkse kerstmarkt op de Grote Markt.

Uiteraard kan je op zaterdag 23 en 30 december ook terecht tijdens de wekelijkse markt voor je last-minute feestinkopen.

Sunday Markt
Op zondag 24 december en zondag 31 december is er geen Sunday Markt. De volgende Sunday Markt vindt plaats op zondag 7 januari.

Nieuwjaarsborrel

Het lokaal lokaal bestuur Sint-Truiden nodigt al haar inwoners uit om op zondag 7 januari van 16u tot 18u samen te klinken op het nieuwe jaar op de Groenmarkt tijdens de Nieuwjaarsborrel. 

Gaststad van verschillende (kerst)activiteiten

Sint-Truiden is tijdens de eindejaarsperiode ook gaststad van talrijke activiteiten zoals de kerstmarkt van Tréade in de Sint-Martenkerk tussen 5 en 9 december en de Begijnhofkerk ontvangt Johan Veugelers, Celien Hermans & special guest Margriet Hermans voor ‘t Gezelligste Kerstconcert op 23 december. Op donderdag 28 december sluiten we het jaar af met dé Apres-ski op de Grote Markt. In het kasteel van Duras heeft tijdens de maand december Kerstmagie plaats.

Gerelateerde items

Activiteiten

Bron Stad Sint-Truiden

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →