Clubman Sil Rouvrois wordt technisch verantwoordelijke jeugdopleiding

Sil Rouvrois wordt vanaf 1 juli 2023 de nieuwe ‘technisch verantwoordelijke jeugdopleiding’ (kortweg TVJO) bij STVV. Vanuit zijn nieuwe functie wil hij – samen met de andere kaderleden – de jeugdwerking naar een volgend niveau tillen. Zowel de club als Rouvrois zijn blij met deze invulling. “Mijn ervaring binnen de jeugd én bij de eerste ploeg vloeien hier mooi samen”, aldus Sil.

Volbloed STVV’er Rouvrois zal in zijn nieuwe rol zowel de trainers als de jeugdspelers ondersteunen, met een focus op de jeugdige talenten tussen 12 en 15 jaar. “Het voorbije seizoen werden onze teams van U13 tot en met U16 kampioen. We hebben dus al heel wat talentrijke spelers en gemotiveerde trainers in huis”, vertelt Rouvrois. “Enerzijds zal ik een klankbord zijn voor onze coaches. Anderzijds zal ik – in overleg met onze trainers – bij gelegenheid ook op het trainingsveld actief zijn.”

Lokale verankering

Sil Rouvrois is kind aan huis op Stayen. Hij startte zijn loopbaan in Sint-Truiden als jeugdtrainer. En de voorbije 2,5 seizoenen was hij actief als assistent-trainer bij het eerste elftal. “Ik ben heel blij dat Sil zich engageert om TVJO van STVV te worden. Hij is een goede coach met veel potentieel. Gezien het traject dat hij als trainer al heeft afgelegd binnen de club, is hij klaar en prima geschikt om deze positie in te vullen. De ervaring die hij bij de eerste ploeg opdeed, is zeker een pluspunt voor onze jeugdwerking. Bovendien vinden we het belangrijk om de lokale verankering op lange termijn te garanderen binnen STVV. Ik kijk ernaar uit om met Sil samen te werken en reken erop dat hij een positieve impact zal hebben”, vertelt Tsuyoshi Takano (algemeen directeur STVV jeugd).

“Tijdens mijn periode als assistent bij het eerste elftal leerde ik het belang van discipline”, vult Rouvrois aan. “Daarom willen we spelers met een positief kritische kijk opleiden. Als je aan de top wil geraken, moet je als jeugdspeler geduldig zijn en elke dag werken als een prof. Niet te snel tevreden zijn, maar elke training en elk weekend presteren. Dan komt jouw kans wel.”

Graag in Sint-Truiden

Rouvrois zelf kijkt alvast uit naar de start van de trainingen: “Ik ben heel graag in Sint-Truiden, dus ik wilde mijn voetballoopbaan hier absoluut verderzetten. Vanuit de club en vanuit de jeugd voel ik veel steun. Ik ben dus heel tevreden dat ik deze rol kan vervullen en zo iets terug kan geven aan onze gereputeerde jeugdwerking.”

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →