48.000 euro voor vernieuwing sportvelden Kazelstraat in Sint-Truiden

In de Kazelstraat is vanmiddag het heringerichte basketbalveld officieel ingehuldigd. Tijdens de inspraakronde ‘Buitenpret, buurt aan zet’ vroegen buurtbewoners om het bestaande veld op te frissen. Het lokaal bestuur Sint-Truiden investeerde zo’n 48.000 euro in de vernieuwing van de ondergrond en de infrastructuur van zowel het basketbalplein als het voetbalveld.

“Het basketbalveld in de Kazelstraat roept bij veel Truienaren jeugdherinneringen op. Reeds vele jaren is het een ontmoetingsplaats voor jongeren die een balletje willen werpen. Door het jarenlange gebruik ervan was het terrein verouderd en een grondige renovatie drong zich op. We hebben dit evenwel eerst grondig bestudeerd en bevraagd bij de buurtbewoners. Al snel bleek dat de nood aan deze toegankelijke buitensportfaciliteit nog altijd bestond. De renovatie van het basketbalpleintje werd dan ook opgenomen in ons prioriteitenplan sportaccommodaties 2019-2024. Hierdoor zijn de middelen vrijgemaakt om het vernieuwingsproject te realiseren”, zegt schepen van jeugd Nina Kvikvinia.

Recent werden er schokdempende Pro-step tegels geplaatst en zijn de verouderde basketbalstaanders- en borden vervangen. Op het grasveld achter het basketbalveld zijn nieuwe anti-vandalismedoelen geïnstalleerd.

“Het openlucht basketbalveld en het voetbalveld zijn vrij en gratis toegankelijk voor alle jongeren”, vertelt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek. “We hopen dat deze sportvelden jongeren stimuleren om te sporten en meer te bewegen en dat het misschien wel een aanzet is om aan te sluiten bij één van de lokale basketbalclubs. Basketbal is een populaire sport, door dit op een laagdrempelige manier te faciliteren heeft iedereen toegang ertoe en wie weet ontwikkelen we hier wel de talenten van onze sportambassadeurs van morgen.”

Het nieuwe basketbalveld zal een veilige en uitnodigende ruimte bieden voor bewoners van alle leeftijden en achtergronden om samen te komen en van sport te genieten. Sportstad Sint-Truiden blijft investeren in sportinfrastructuur zowel in grote projecten als in lokale projecten dichtbij de bewoners.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →