Toerisme Sint-Truiden onthult toeristische gids 2024

Een inspirerende reis door erfgoed en landschap

Tienduizenden bloesem- en erfgoedliefhebbers staan klaar om Sint-Truiden te ontdekken. Dankzij de gloednieuwe toeristische gids van 2024 kunnen ze hun bezoek aan Sint-Truiden en Haspengouw plannen. De inspirerende brochure vol met zie-, doe- en proefactiviteiten is vandaag alvast aan de pers voorgesteld. Met nieuwkomers zoals de vieringen van 25 jaar Unesco werelderfgoed Belfort en 800 jaar Christina Mirabilis en de traditionele hoogvliegers waaronder het bloesemfeest en het oogstfestival zal Sint-Truiden ook dit jaar weer dé topbestemming zijn voor beleving en cultuur in een prachtig bloesem- en fruitlandschap. Welkom in het hart van Haspengouw!

Lees verder onder de foto.

Een inspirerend kompas
“De nieuwe toeristische gids 2024 is een informatieve brochure die de veelzijdigheid van onze bruisende stad en haar adembenemende natuur weerspiegelt. Ze neemt de lezers mee op ontdekkingsreis naar het historisch centrum met tal van bezienswaardigheden. Anderzijds inspireert ze hen om de activiteiten in de natuur te beleven”, vertelt schepen van Toerisme Peter Deltour. “Met behulp van QR-codes kan je met een snelle scan meteen op pad. De fysieke informatie in de gids en de digitale informatie online zorgen samen voor één verhaal. Namelijk het verhaal over de hoofdstad van Haspengouw met al haar troeven. De gids is een handig kompas dat bezoekers begeleidt door de unieke fruitlandschappen en erfgoedparels van onze stad.”

Visit Limburg legt gedurende twee jaar de nadruk op Limburgse landschappen. Dat jaarthema viel meteen in de smaak bij Toerisme Sint-Truiden.

Lees verder onder de foto.

“De uniciteit van ons bloesem- en fruitlandschap typeert ons Limburgs landschap. Dit valt ook meteen op bij de lay-out van de nieuwe toeristische gids. Bijvoorbeeld de cover in fluogroen symboliseert de verbinding tussen landschap en fruitbeleving. Of het nu gaat om een ontspannend weekendje weg, een actieve vakantie in de natuur of een culturele verkenningstocht, Sint-Truiden heeft voor elk wat wils én blijft keer op keer verrassen”, gaat schepen Deltour verder.

(Fruit)beleving in de hoofdstad van Haspengouw
“Alles draait rond fruitbeleving”, zegt Peter Deltour. “Van bloesem tot oogst, we nodigen onze gasten een heel jaar door uit om de rijke tradities en smaken van Sint-Truiden en Haspengouw te ontdekken. “

Toerisme Sint-Truiden werkt hiervoor samen met verschillende fruitbedrijven en horecaondernemers. Elk van hen creëert op zijn eigen authentieke manier activiteiten voor het hele gezin. Met de gids in de hand start in Sint-Truiden een onvergetelijke reis door erfgoed en landschap.

Lees verder onder de foto.

Alvast enkele hoogtepunten in 2024:

  • Bloesemfeest op 21 april
  • Ontsluiting van de abdijmolen in april
  • Maandelijkse markt ‘Haspengouw (s)maakt’ 21 april, 19 mei en 16 juni
  • 25 jaar Unesco werelderfgoed Belfort van 1 mei tot 1 september
  • Nieuwe wandelbox in juni
  • 800 jaar Christina Mirabilis, lanceringsdatum 21 juni
  • Oogstfestival op 22 september
  • Erfgoednocturnes op 1 juni en 13 september
  • Wandelactiviteiten in het najaar


Nieuwsgierig naar onze inspirerende toeristische gids 2024 Sint-Truiden? Haal jouw exemplaar bij Toerisme Sint-Truiden, stadshuis, Grote Markt z/n, 3800 Sint-Truiden of download de gids via www.visitsinttruiden.be. Vanaf 1 maart is ze beschikbaar bij verschillende toeristische informatiecentra, attracties en logies.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →