Ontdek de nieuwe tentoonstelling van Debby Termonia in Cultuurcentrum de Bogaard

In de kunstgalerij van cultuurcentrum de Bogaard vind je vanaf dinsdag 13 februari de nieuwste tentoonstelling van Truiense fotografe Debby Termonia. Voor haar nieuwe tentoonstelling ging de fotografe op zoek naar twaalf tot de verbeelding sprekende wereldrecords. Telkens opnieuw maakte ze een statig portret van de persoon die het wonderbaarlijke feit op zijn of haar palmares heeft staan. Of net niet…?

Lees verder onder de foto.

“Debby Termonia neemt je in deze fotoreeks mee in de wondere wereld van de ‘World Record Fakers’, mensen die dankzij een goed gemaakte foto in de huid van iemand anders kruipen, en voor even meesurfen op de heldendaden van anderen”, vertelt schepen van Cultuur Stijn Vanoirbeek.

“Het is niet omdat er een foto van bestaat dat het ook waar is. In tijden waarin artificiële intelligentie heel gewoon wordt en toegankelijk voor iedereen is het heel gemakkelijk om iemand om de tuin te leiden”, vertelt Debby Termonia. “Deze tentoonstelling is een aanklacht tegen fake news. ‘What you see’ is in 2024 al lang niet meer ‘what you get’! Of wel?”

Lees verder onder de foto.

Termonia is gekend om haar hyperrealistische portretstijl met een uitzonderlijke aandacht voor detail. Heel wat artiesten, kunstenaars, wetenschappers én politici poseerden al voor haar lens. Zelfs de mythische filmregisseur David Lynch (Twin Peaks, The Elephant Man…) en Britse modeontwerper Paul Smith lieten zich door haar fotograferen.

Straffe fotografe uit eigen Haspengouwse bodem

Debby Termonia woont in Sint-Truiden en reist al jaren door binnen- en buitenland om portret- en reportagefoto’s te maken. “Deze fotografe is dan ook niet van de minste”, zegt schepen Stijn Vanoirbeek. “Op haar palmares staan tijdschriften als Knack en Trends, maar ook kranten zoals De Tijd en De Morgen. De Bogaard nodigde haar daarom uit om te exposeren in het cultuurcentrum. Ze heeft die kans benut om speciaal een compleet nieuwe reeks te maken. Daar zijn we echt heel blij mee!”

Lees verder onder de foto.

Praktische info
De publieke expo loopt van dinsdag 13 februari 2024 tot zaterdag 30 maart 2024 in de kunstgalerij van Cultuurcentrum de Bogaard.

Lees verder onder de foto.

Openingsuren:

  • maandag tot vrijdag: 12.00 – 18.00 uur
  • zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
  • zon- en feestdagen gesloten

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →