‘Het Mysterie der Minderbroeders’ (+video)

Het lokaal bestuur Sint-Truiden gaat de samenwerking aan met Trèscape voor het opzetten van een pop-up escape room in de Minderbroederskerk. De kerk zal tijdens de zomervakantie dé locatie worden voor speurders, gamers en liefhebbers van escape rooms. Vanaf 10 juli stappen teams van 3 tot 7 personen binnen in ‘Het Mysterie der Minderbroeders’, gaan de uitdaging aan en trachten onze stad en haar inwoners te redden.


De start van de zomervakantie is het uitgelezen moment om op pad te gaan en nieuwe herinneringen te maken. Het zomerproject van Toerisme Sint-Truiden biedt met de pop-up escape room ‘Het Mysterie der Minderbroeders’ een zomerhit aan en zorgt voor extra beleving in historische onroerend erfgoed.

Het verhaal en het mysterie
Het verhaal van deze escape room wordt opgedragen aan de beschermeling van deze kerk, de Heilige Franciscus Solanus, beter bekend als de apostel van Zuid-Amerika. De Heilige Solanus werd gekweld door een onheilspellend visioen. Wat het einde van deze stad en haar inwoners zou betekenen. Geleid door de vredesduif doen de deelnemers er alles aan om dit onheil te voorkomen. Het lot van Sint-Truiden ligt in hun handen!

Erfgoed en beleving in één project
Toerisme Sint-Truiden is voor de realisatie van deze pop-up escape room de samenwerking aangegaan met Trèscape, een project van drie jonge ondernemers.
Met deze escape room wil Toerisme Sint-Truiden erfgoed verzoenen met het escape-element en dit telkens met respect voor het monument en haar rijke geschiedenis. Originaliteit, veiligheid en uniciteit zijn de sleutelbegrippen bij het succesvol uitwerken en in de markt zetten van deze escape room.

“De Minderbroederskerk is sinds 2018 onttrokken aan de erediensten en staat sindsdien open voor diverse activiteiten en tentoonstellingen. Door het opzetten van de pop-up escape room willen we op een speelse en laagdrempelige manier de bijzondere Minderbroederskerk en haar verhalen delen met een breed en vooral jonger publiek. De realisatie van de pop-up escape room gebeurt met het grootste respect vooral in het bijzonder voor de kerk en de Minderbroeders. Zo worden er geen bouwkundige ingrepen of wijzigingen uitgevoerd in de ruimte. De speler krijgt de toegang tot het koorgedeelte en wordt gevraagd met eerbied de ruimte te betreden”, laat schepen van Toerisme Nina Kvikvinia weten.

Lees verder onder de video.

Vrijetijdsaanbod
Toerisme Sint-Truiden ontwikkelt verschillende initiatieven voor elke bezoeker en bewoner. Hierin speelt het in op de grote vraag naar beleving in de vrije tijd en innovatie. Met deze escape room willen ze vooral gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar aantrekken.

Het Mysterie der Minderbroeders zal niet de enige escape room zijn in Sint-Truiden. LOCk US en Hooch, twee bestaande escape rooms met elk hun eigenheid zijn al populair bij gezinnen, jongeren, vriendengroepen en als teambuilding. LOCk US met zijn technische hoogstand en Hooch met zijn spannende verhalen rond Mr. Hooch en Lady Jane. Ze zijn zeker de moeite om te ontdekken.

“Deze tijdelijke escape room is een aanvulling op het bestaande aanbod waarbij we met ‘Het Mysterie der Minderbroeders’ het erfgoedverhaal van Sint-Truiden willen ontsluiten”, zegt schepen Nina Kvikvinia.

“Voor het project kunnen we ook rekenen op heel wat vrijwilligers. Een pool van vijftien enthousiaste vrijwilligers staan, na een intensieve training, klaar om de vele geïnteresseerde spelers te ontvangen en rond te leiden in ‘het Mysterie der Minderbroeders’. Aan hen alvast een grote dank je wel!” aldus nog schepen van Toerisme Nina Kvikvinia.

Praktisch
Het Mysterie der Minderbroeders is een pop-up escape room en dus een tijdelijk aanbod. Het spel kan enkel in de zomermaanden gespeeld worden.

Elke dag van 10 juli tot en met 31 augustus 2023
min. 3 tot max. 7 deelnemers
min. leeftijd 10 jaar
te boeken vanaf 18 jaar
korting voor UiTPAS-houder (enkel te reserveren bij toerisme Sint-Truiden)
25 euro p.p.

Tickets en alle info via www.visitsinttruiden.be.

Voor meer informatie over de escape room ‘Het Mysterie der Minderbroeders’ in Sint-Truiden kan je terecht bij de Toerisme Sint-Truiden via info.toerisme@sint-truiden.be of T 011 70 18 18. Meer info over de andere escape rooms vind je hier: https://www.lockus.be/ en https://www.hooch.be/

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →