Derde editie van Kastkunst in Sint-Truiden

‘Kastkunst’ is in Sint-Truiden al aan een derde editie toe. Een editie met een nieuwe en originele benadering want dit keer slaat het lokaal bestuur de handen in elkaar met enkele rasechte street artists. Zij creëerden kleurrijke kunstwerken op verschillende elektriciteitscabines in zowel het stadscentrum als in vier Truiense deelgemeenten.

Lees verder onder de foto.

@Stad Sint-Truiden

“Elektriciteitscabines zijn normaal muisgrijze kasten die geruisloos opgaan in de omgeving”, zegt Johan Mas, schepen van Nutsleidingen en Riolering. “Dankzij dit project vormen we nu al enkele jaren deze alledaagse voorwerpen om tot kleurrijke kunstwerken die het Truiense straatbeeld tot leven wekken.”

Lees verder onder de foto.

@Stad Sint-Truiden

“Aan artistiek talent is er in Sint-Truiden zeker geen gebrek”, zegt schepen van Cultuur Stijn Vanoirbeek. “Voor deze editie kozen we ervoor om met lokale street artists samen te werken. De resultaten zijn dan ook weer bijzonder origineel en creatief omdat deze kunstenaars het gewoon zijn om in de openbare ruimte te werken. Zo maakte artiest Ben Onkelinx een speels en vrolijk ontwerp van verschillende diertjes. Philip Bosmans creëerde dan weer bevreemdende, vervormde figuren die je nieuwsgierig aankijken. Het is dus een heel diverse editie met stuk voor stuk unieke creaties.”

Lees verder onder de foto.

@Stad Sint-Truiden

“De reacties op de vorige edities van Kastkunst waren erg enthousiast. De kleurrijke elektriciteitscabines fleuren het stadscentrum helemaal op en met deze derde editie brengen we nóg meer leven in het straatbeeld. In het stadcentrum namen de artiesten vier elektriciteitskasten onder handen en dit keer waren ook elektriciteitskasten in Velm, Halmaal, Zepperen en Wilderen aan de beurt om een creatieve transformatie te ondergaan,” besluit burgemeester Ingrid Kempeneers, die drie jaar geleden het initiatief nam om dit project uit te rollen.

Lees verder onder de foto.

@Stad Sint_Truiden

Iedere elektriciteitskast is voorzien van een QR-code die doorverwijst naar meer informatie over het kunstwerk en de betrokken artiest. Benieuwd naar alle KASTKUNST locaties? Je vindt ze terug op www.debogaard.be

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →