Ryotaro Ito is eerste zomeraanwinst van STVV

Voetbal staat nooit stil: het laatste fluitsignaal van seizoen ’22 – ’23 heeft amper weerklonken of STVV presenteert al haar eerste grote aanwinst voor het komende seizoen. Niemand minder dan Ryotaro Ito, één van de grootste talenten van de Japanse J-League, vervoegt de Kanaries.

Met de komst van Ito legt STVV het fundament voor de opbouw van de ploeg. Zoals zijn bijnaam doet vermoeden, voegt ‘De Magiër’ techniek, spelinzicht en scorend vermogen toe aan de Truiense kern.

Lees verder onder de foto.

@STVV

Echte draaischijf

Vorig seizoen speelde Ito – met 9 doelpunten en 11 assists – een belangrijke rol in de promotie van Albirex Niigata naar de Japanse eerste klasse. Op het hoogste niveau vond de fluwelen middenvelder dit jaar in 16 wedstrijden al 7 keer de weg naar doel. Bovendien gaf hij vier assists. Bij Albirex Niigata ontpopte Ito zich als een echte draaischijf, vanwaar de meeste aanvallende acties vertrekken.

“We zijn heel blij dat Ryotaro Ito voor STVV kiest”, vertelt Takayuki Tateishi (CEO STVV). “De ambitie is om een ploeg te vormen met een mix tussen lokale spelers en internationaal talent. We verwachten dat Ito ons aanvallende compartiment extra impulsen geeft. Bovendien heeft hij ook al de nodige ervaring opgedaan, zodat hij onze ploeg mee kan helpen dragen.”

Uitkijken naar buitenlandse avontuur

Ito speelt op 11 juni zijn laatste wedstrijd op Japanse bodem. Daarna zakt hij af naar de Tiensesteenweg, om er zijn medische testen af te leggen. De nieuwe middenvelder kijkt alvast uit naar de start van zijn Truiense avontuur: “Ik ben heel blij met mijn transfer naar STVV. Het wordt mijn eerste buitenlandse club, dus ik sta te popelen om de trainingen aan te vatten en mijn steentje bij te dragen aan het team. Tot binnenkort op Stayen!”

Foto’s STVV

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →