Opsporing: Diefstal met braak in Maaseik (+video)

In 2022 werd er twee maal ingebroken in fietsenwinkel JORIKX BIKES in de Rotemerlaan in Maaseik en dit door dezelfde daders. Bij beide feiten droegen ze dezelfde kledij.

Lees verder onder de video.

In 2022 werd er twee maal ingebroken in fietsenwinkel JORIKX BIKES in de Rotemerlaan in Maaseik en dit door dezelfde daders. Bij beide feiten droegen ze dezelfde kledij. Bij de eerste inbraak op 02-02-2022 omstreeks 03.30 uur werden zes fietsen gestolen. Bij de tweede inbraak op 05-11-2022 werden er twee fietsen gestolen. Dit betrof een “Bianchi” koersfiets en “Bianchi” mountainbike, beiden in de speciale kleur “celeste”

.De daders waren met twee en terwijl één buiten de wacht hield nam de andere dader de fietsen mee uit de etalage van de winkel.

Nadien gingen ze te voet weg met de fietsen aan de hand. Enkele uren na de eerste inbraak werden er fietsonderdelen teruggevonden aan visvijver “De Borg” aan de Kleeskensmolenweg. Dit is op enkele honderden meters van de fietsenwinkel. Mogelijk stond hier een vluchtvoertuig klaar en werden de gestolen fietsen daar ingeladen.

Verdachte 1 die de fietsen meenam uit de winkel is een grote man en normaal gebouwd. Hij droeg een korte sportieve jas en joggingsbroek met de broekzakken die naar buiten hingen, reflecterende sportschoenen, handschoenen en een sjaal om zijn hoofd.

Verdachte 2 hield buiten de wacht en is een man met normaal postuur.

Link naar het opsporingsbericht

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →