Morgen hinder voor bus en tram door vakbondsactie (14/2/2023)

De nationale vakbondsactie op dinsdag 14 februari zorgt voor hinder op de dienstverlening van De Lijn. ​ De actie is niet gericht tegen De Lijn, maar er neemt wel personeel van De Lijn deel. De Lijn zorgt voor een aangepaste dienstregeling op dinsdag 14/2 ; deze zal vanaf zondagavond bekend worden gemaakt.

De actiedag vindt plaats op dinsdag 14 februari. Met de vakbondsactie wordt gepleit voor meer koopkracht en meer fiscale rechtvaardigheid.

​De vakbondsactie kan in heel Vlaanderen hinder veroorzaken voor de dienstverlening door bus en tram. Hoe groot de impact op de dienstverlening zal zijn, en waar die het meest voelbaar wordt, staat momenteel nog niet vast. 

In het kader van het decreet continuïteit van de dienstverlening zorgt De Lijn voor een aangepaste dienstregeling. Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. Zondagavond 12 februari zal deze aangepaste dienstregeling bekend zijn, en dus ook de omvang van de hinder. 

De routeplanner zal vanaf zondagavond 12 februari, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op dinsdag 14 februari. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest actuele situatie ; deze kan na zondag mogelijks nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs. 

De Lijn betreurt de hinder die door de vakbondsactie wordt veroorzaakt voor haar bus- en tramreizigers.

​Info op de website: https://www.delijn.be/alternatievedienstregeling

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →