Winter-BOB – 10 chauffeurs maken het extra gevaarlijk!

Ondanks de zeer winterse weersomstandigheden gisteren, hebben onze verkeers- en interventiedienst enkele BOB-controles uitgevoerd op de Grotestraat te Nieuwerkerken en op de Speelhoflaan en Luikersteenweg te Sint-Truiden.

Hoewel het reeds zeer gevaarlijk was op de weg wegens de sneeuw en gladheid, hebben 10 bestuurders het extra gevaarlijk gemaakt door onder invloed rond te rijden. 7 bestuurders hadden te veel gedronken en 3 bestuurders legden een positieve speekseltest af.

2 voertuigen werden getakeld gezien de bestuurder geen verzekering kon voorleggen of de bestuurder reed zonder rijbewijs.

2 bromfietsen werden getakeld gezien deze opgedreven waren.

Daarnaast werden nog 15 โ€œkleinereโ€ overtredingen vastgesteld, zoals inbreuken op de technische eisen.

Hou er rekening mee dat het dit WE nog steeds plaatselijk erg glad kan zijn. De strooidiensten doen hun uiterste best, maar kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn. Pas dus zeker uw rijstijl aan als je de weg op moet.

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →