Arrestatie veelpleger

Naar aanleiding van een diefstal met geweld in een winkelketen in Sint-Truiden werd een 40- jarige man gearresteerd.

Bij politie en parket waren er de afgelopen maanden enkele klachten van diefstallen binnengekomen met eenzelfde verdachte. Binnen de parketsectie M+ worden dergelijke dossiers in samenwerking met de lokale politie kort op de bal opgevolgd om via een multidisciplinaire aanpak zo snel mogelijk een gepaste reactie te geven op de feiten. In het kader van deze werking stond er recent een videogesprek gepland tussen de parketmagistraat en de verdachte in aanwezigheid van politie. De man kwam hiervoor echter niet opdagen.

Omdat de verdachte dit keer tijdens de diefstal ook geweld gebruikte, werd de man na zijn arrestatie voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter, die besloot om de man aan te houden.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →