Seppe Dewael wordt STVV-stem op Trudo FM

Een primeur in aanloop naar de eerstvolgende uitwedstrijd van de Kanaries: OHL – STVV zal namelijk te beluisteren zijn via Trudo FM. Onder de noemer ‘Studio Kanarie’ houdt presentator Seppe Dewael voortaan het thuisfront op de hoogte van de Truiense prestaties bij elke verplaatsing.

Een trouwe aanhang volgt STVV naar elke uithoek van het land. Tweewekelijks stappen ze op de bus om hun helden aan te vuren vanuit het uitvak. Anderzijds volgen ook heel wat STVV-supporters de uitwedstrijden van hun team vanop afstand. Vanaf zondag kunnen zij dat doen via de radio. Trudo FM lanceert namelijk Studio Kanarie, een programma waarin nieuwbakken presentator Seppe Dewael verslag uitbrengt bij elke uitwedstrijd van geel-blauw.

Enkel uitwedstrijden

Niet iedereen is in staat om elke uitwedstrijd bij te wonen. Om financiële redenen, wegens tijdsgebrek, enzovoort”, weet Bert Stas (brand manager STVV). “We vinden het als club belangrijk dat onze supporters de prestaties van onze ploeg op verschillende manieren kunnen volgen, ook als we op verplaatsing spelen. Daarom klopten we aan bij de Truiense radiozender Trudo FM. Bij de thuiswedstrijden is er geen verslaggeving. Dan is het uiteraard de bedoeling dat iedereen massaal naar Stayen blijft afzakken (lacht).”

“Volgende stap in samenwerking”

Trudo FM ging graag in op deze vraag, en besloot voortaan verslag te doen van alle uitwedstrijden. “Als mediapartner van STVV stelden we al onze studio ter beschikking voor de opname van de populaire fanpodcast BINK. Deze afleveringen zenden we ook integraal op de radio uit. De lancering van Studio Kanarie is een logische volgende stap in onze samenwerking”, vertelt Tom Coppens.

Droom in vervulling

Gastheer Seppe Dewael kijkt alvast uit naar zijn vuurdoop aanstaande zondag: “Ik ben al professioneel actief in het voetbal (nvdr. als content creator bij Eleven DAZN). In die rol mag ik creatief bezig zijn achter de schermen. Mijn droom is om dit te combineren met het presenteren. Dat ik nu verslag kan doen van mijn favoriete club maakt het extra speciaal.”

Luisteren naar Studio Kanarie? Dan kan zondag via 105.2 FM of 105.6 FM of via https://trudofm.be.

@STVV

Dana A

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →