Herbeleef de middeleeuwen tijdens Vestival

Op zaterdag 21 oktober vormen de vesten van Sint-Truiden tussen 18u en 21u het sfeervolle decor van ‘Vestival’, een middeleeuws geanimeerde familiewandeling. Volg het met vuurkorven en kaarsen verlichte parcours en waan je terug in de middeleeuwen dankzij de verklede gidsen en nostalgische acts. In de ‘Drakensteeg’ aan het klein stadspark geniet je van kinderanimatie, middeleeuwse ambachten en lekkere versnaperingen. De toegang is gratis.  Je kan overal op de vesten beginnen wandelen in beide richtingen.

Het lokaal bestuur Sint-Truiden pakt dit najaar uit met het gloednieuwe familie-evenement Vestival. Een avond pure ontspanning voor het hele gezin in middeleeuws thema.

Vestival is een gezellige avondwandeling waarbij je onderweg heel wat middeleeuwse animaties op kindermaat tegenkomt. Gidsen in middeleeuwse klederdracht nemen je mee naar de tijd van toen en vertellen boeiend over de geschiedenis van de stadspoorten. Het klein stadspark wordt ingericht als gezellige ‘Drakensteeg’. Hier verwelkomen troubadours je met livemuziek en je kan er terecht in het middeleeuws drinkgelag of bij verschillende ambachtskraampjes. Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven zoals een leuke zoektocht en kinderworkshops.

“De idyllische vesten met hun oude bomen vormen de ideale setting voor deze verrassende herfstactiviteit”, zegt schepen van Evenementen Hilde Vautmans. “Sint-Truiden is een bruisende evenementenstad en met dit nieuwe initiatief zetten we onze rijke geschiedenis op een originele en kindvriendelijke manier in de kijker. Dankzij de sfeervolle setting en de indrukwekkende animaties beleven bezoekers de ene prachtige ervaring na de andere. Bovendien is het ongeveer 3km lange traject volledig buggy- en rolstoeltoegankelijk. Mis dit fantastische event dus zeker niet en herbeleef Sint-Truiden in de middeleeuwen!”

Meer info: www.sint-truiden.be/vestival

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →