BrassBand Zuid-Limburg brengt met ‘Life Ablaze’ een avondvullend en uniek concert.

De nog jonge muzikale vereniging is helemaal klaar voor hun eigen groot concert ‘Life Ablaze’ en nodigt iedereen uit op zaterdag 14 oktober om 19u30 in zaal Golmeerzouw te Hoepertingen.

Naar aanloop van het concert werd een volledige dag uitgetrokken om de laatste puntjes op de i te zetten. Met de medewerking van twee topmuzikanten werd de brassband in 2 instrumentengroepen opgesplitst. Het zware koper werd door Kevin Van Giel bij de hand genomen om de laatste kneepjes voor een perfecte uitvoering van de muziekstukken bij te brengen. “Kevin is eerste solist euphonium bij de muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, hij ademt zowaar brassband muziek door zijn jarenlange ervaring bij verschillende brassbands van topniveau”, vertelt voorzitter van de band Marc Soentjens en zelf basspeler. “We vonden hem dan ook de geschikte persoon om de zware kopers te leiden op de partiële repetitie”.  Het lichte koper, in se de kornetten, werd dan weer ondergedompeld in de specifieke brassband sound door Kris Binon, leraar koper aan de academie te Tienen. Beide repetities werden door de muzikanten als erg leerrijk ervaren.

Ook vaste dirigent van BrassBand Zuid-Limburg, Jan De Maeseneer, mocht niet ontbreken op de dagrepetitie. Hij nam in de namiddag nog een extra intensieve algemene repetitie voor zijn rekening. “We mogen gerust spreken van zeer geslaagde dag” zegt dirigent Jan, “en tevens een perfecte voorbereiding, niet alleen voor ons concert van volgende zaterdag, maar ook voor ons eerste deelname aan het Belgisch Brassbandkampioenschap in Heist-op-den-Berg in november”.

Brassband Zuid-Limburg staat intussen garant voor het brengen van de fantastische, en unieke, brassbandsound. Wie deze aparte stijl in het muzieklandschap nog niet kent moet dit zeker komen ontdekken op hun concert. Liefhebbers van het genre zullen dan weer versteld staan van de verscheidenheid in de muziekstukken.

Tickets voor het concert zijn te verkrijgen bij de leden of aan de kassa, alle info over de brassband vind je op hun website www.brassbandzuidlimburg.be of op 0479/725104

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →