Shop & The City Sint-Truiden organiseert geslaagde stoepkrijtwedstrijd tijdens Truiense Herfstopendeur

Afgelopen zondag, 17 september, bracht de stad Sint-Truiden een kleurrijk spektakel naar de Groenmarkt met de Stoepkrijtwedstrijd georganiseerd door Shop & The City Sint-Truiden. Dit evenement, dat plaatsvond tijdens de Truiense Herfstopendeur, bleek een absoluut succes te zijn met maar liefst 160 enthousiaste deelnemers van de Truiense jeugdbewegingen.

Investeren en beleven

Hilde Vautmans, schepen van Middenstand en Citymarketing: “Dit evenement heeft niet alleen de jeugd van Sint-Truiden samengebracht, maar ook de lokale handelaars extra onder de aandacht gebracht tijdens de Truiense Herfstopendeur. Het is een prachtig voorbeeld van hoe de stad Sint-Truiden blijft investeren in onze lokale handel en de levendigheid van onze mooie stad. We kijken alvast uit naar het volgende evenement, Weekend Van De Klant, waarbij we onze shoppers zullen trakteren op een heerlijk stukje fruittaart van onze lokale bakkers om onze waardering te tonen aan de shoppers en bezoekers aan onze stad.”

Lees verder onder de foto.

Iedereen winnaar

De Truiense Herfstopendeur was op zichzelf al een hoogdag voor de lokale handelaars, maar de toevoeging van de Stoepkrijtwedstrijd bracht extra sfeer en animatie in de Truiense binnenstad. De Groenmarkt veranderde in een levendig kunstwerk, waar de jonge kunstenaars hun verbeelding de vrije loop lieten en prachtige krijttekeningen maakten.

Als kers op de taart werden alle deelnemers aan de Stoepkrijtwedstrijd beloond met een buitengewone prijs. Geen enkele groep hoefde met lege handen naar huis te gaan. In plaats daarvan krijgen alle deelnemers de kans om zich te vermaken in Walibi, een dag vol spanning en avontuur tegemoet te gaan in Lago Bloesembad, of hun lokale voetbalhelden van STVV aan te moedigen.

Lees verder onder de foto.

Wisselwerking tussen jeugd en shoppen

Philip Bronckaerts, voorzitter van de middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden, deelde zijn enthousiasme over het evenement: “Terwijl de kinderen het beste van zichzelf gaven tijdens de Stoepkrijtwedstrijd, konden de ouders genieten van een geweldige winkelervaring en een aangenaam terrasbezoek in onze prachtige stad. Dit evenement heeft bewezen dat onze stad bruist van het talent en de creativiteit, vooral bij de jeugd. We zijn trots om zulke evenementen te organiseren die onze Truiense Horeca & Handel ondersteunen.

Kunst en gemeenschap

Kunstenaar Raf Roefflaer, die een belangrijke rol speelde bij het opzetten van het project en de kinderen hielp, was zeer tevreden met zoveel enthousiasme: “Het was geweldig om te zien hoe deze jonge enthousiastelingen hun creativiteit tot uiting brachten op de Groenmarkt. Hun enthousiasme en energie waren aanstekelijk, en ik ben trots dat ik een rol mocht spelen in dit prachtige en kunstzinnig evenement. Dit toont aan hoe kunst en gemeenschap samenkomen om iets bijzonders te creëren.”

Shop & The City Sint-Truiden kijkt nu al uit naar een eventuele volgende editie van de stoepkrijtwedstrijd en blijft zich inzetten voor het versterken van de banden tussen de shoppers en de Truiense handelaars.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →