Vrijstaat A opent met een knaller

DJ Corrid’or, Borokov en Buscemi laten de eerste zomerse beats los op de bezoekers van Vrijstaat A. Nog tot en met 16 juli transformeert de vzw Verrassend Positief de speelplaats van het Oud Atheneum om tot Vrijstaat A (Atheneum). Met een creatief decor en een verrassend, veelzijdig programma wil de organisatie een divers publiek aantrekken. Het lokaal bestuur Sint-Truiden juicht het initiatief toe.

Lees verder onder de foto.

Vrijstaat A
“Een insectensafari, yogasessie, dikke fuif, pingpongtornooi, kindertheater, liveoptreden… Of gewoon op een supercoole plek chillen? Vrijstaat A heeft het allemaal. We wilden dan ook een creatieve en originele ontmoetingsplaats creëren met zeer diverse activiteiten voor een breed publiek. Ondertussen voelen we aan de vele reacties van onder meer buurtbewoners alsook op sociale media dat het leeft in de stad”, zegt Marijn Ghys.

“Mensen hebben ook zin om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat merkten we zowel bij de opbouw van de setting als bij het invullen van het programma. . In enkele weken tijd groeide onze online community uit van 2 naar 800 geëngageerde Truienaars die samen positief nadenken en werken rond dit concept”, voegt mede-oprichter Simon Vanrutten toe.

Lees verder onder de foto.

Enthousiasme bij het stadsbestuur

“We konden ons enthousiasme over deze aanvraag van de vzw Verrassend Positief niet onder stoelen of banken steken! Het laagdrempelig en creatief concept, waar ontzettend veel Truienaren mee de schouders onder zetten, overtuigde ons meteen”, vertelt eerste schepen Hilde Vautmans. “We zijn ervan overtuigd dat deze zomerse hotspot een mooie aanvulling is op het bestaande. Vier weken lang zal dit een bijzondere plek zijn in onze mooie stad waar mensen samenkomen, plezier maken en zich voor anderen inzetten. We hebben duidelijke afspraken gemaakt rond veiligheid, geluid en het gebruik van de infrastructuur om ervoor te zorgen dat dit initiatief door iedereen gedragen wordt. Vandaag was er alvast een fantastische opening en er volgen nog meer mooie dagen! Idéaal voor elke Truienaar om jeugdherinneringen op te halen en nieuwe te maken in het Oud Atheneum van Sint-Truiden. En wie weet inspireert het ook anderen tot nieuwe initiatieven”, besluit eerste schepen Hilde Vautmans. 

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →