Graspop op Stayen

Afgelopen weekend speelden heel wat metalbands de weide plat tijdens Graspop. Maar ook het gras van het naburige KFC Dessel Sport kreeg het hard te verduren: omwille van de recente hittegolf ligt het terrein er (nog) niet optimaal bij. Daarom speelt STVV haar oefenwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Dessel in eigen huis. De aftrap is een uurtje later dan oorspronkelijk gepland: om 19u in plaats van om 18u. Abonnees krijgen gratis toegang.

Kleine wijziging in het geel-blauwe programma dus. Door de hoge temperaturen zal het veld in het Armand Melis Stadion niet klaargeraken tegen zaterdag 24 juni. “We vinden het belangrijk dat onze ploeg zich in de best mogelijke omstandigheden kan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Een perfect bespeelbaar grasveld is dus een belangrijke voorwaarde. Gezien de droogte in Dessel moesten we ons snel aanpassen en een oplossing vinden. Na rijp beraad bleek Stayen de beste oplossing voor iedereen. Op die manier kunnen onze supporters hun ploeg bovendien ook aan het werk zien in eigen huis”, vertelt Sven Menten (manager ticketing en wedstrijdorganisatie bij STVV).

De Kanaries ontmoeten de derdeklasser op Stayen op zaterdag 24 juni om 19u. Een uurtje later dan oorspronkelijk voorzien: “Gezien de hitte van de voorbije dagen hebben we besloten om de start van de wedstrijd een uur uit te stellen. Zo vindt de wedstrijd plaats in een iets aanvaardbaardere temperatuur.”

Allemaal naar Stayen De ontmoeting met KFC Dessel Sport is meteen de allereerste wedstrijd op Stayen in het jubileumseizoen. “Iedereen die al een abonnement heeft gekocht, mag gratis binnen tegen Dessel. Via www.stvv.com/vooreeuwig kan je alle abonnementsformules ontdekken. Als je een los ticket voor deze oefenwedstrijd wil kopen, kan dat vooraf online (https://stvv.roboticket.com/) of vanaf 18u aan de kassa (10 EUR voor volwassenen en EUR 5 voor kinderen tot 12 jaar). Enkel Tribune Oost zal open zijn voor deze wedstrijd.”

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →