CC de Bogaard stunt met jaarabonnement voor 50-jarig bestaan

CC de Bogaard pakt uit met een primeur voor Vlaanderen: voor een vast bedrag kunnen bezoekers een heel seizoen lang zo veel voorstellingen bijwonen als ze willen. Voor 149 euro of 79 euro (jonger dan 26), geniet je dit seizoen van het hele programma: goed voor meer dan 80 activiteiten.

Schepen van Cultuur Stijn Vanoirbeek geeft meer uitleg bij dit experiment: “CC de Bogaard viert dit seizoen zijn vijftigste verjaardag en dat leek ons de ideale gelegenheid om uit te pakken met iets totaal nieuws. We willen tijdens dit feestjaar niet alleen terugkijken, maar ook werken aan het cultuurcentrum van de toekomstPassepartout-abonnementen zijn vandaag de dag alomtegenwoordig in het culturele landschap: van streamingdiensten over musea tot bioscopen. Dat viel ons op en dus gingen we met onze cijfers aan de slag om ook voor het CC een voorstel uit te werken op maat van ons publiek. We gaan nu kijken hoe het loopt en bijsturen waar nodig. Op  het einde van het seizoen gaan we het experiment grondig evalueren.”

CC de Bogaard viert zijn vijftigste verjaardag niet alleen met een nieuw abonnement, er volgt ook een feestweekend. Directeur Véronique Moiës: “Vrijdag 22 en zaterdag 23 september vieren we feest in de Bogaard. We openen het nieuwe seizoen op vrijdag met een feestelijk openingsconcert met heel wat Truiense muzikanten. Zaterdagnamiddag nodigen we iedereen van harte uit voor ons verjaardagsfeest met taart en verrassende straattheateracts in onze foyer. ’s Avonds speelt Kommil Foo hun nieuwe show “Grind” in de schouwburg en in onze club kan je terecht voor een muzikale avond met een hoek af met onder andere Mauro Pawlowski. Vanaf dat weekend loopt er ook een expo in de Abdij en onze kunstgalerij waarbij 6 kunstenaars uit de streek, waaronder Hugo Duchateau en Caroline Coolen, in dialoog gaan met het Truiens erfgoed.”

Lees verder onder de foto.

Foto @Stad Sint-Truiden

Verder zijn er nog tal van mooie projecten om naar uit te kijken in seizoen ‘23-‘24. In augustus al is er de derde editie van de Zomeravonden. Dit jaar kiezen we voor een nieuwe locatie: de tuin van het Minderbroedersklooster. Op het openluchtpodium kan je onder andere Pascale Platel, Nigel Williams, Johannes Is Zijn Naam, Jack Vamp & The Castle Of Creep aan het werk zien. Zondagvoormiddag is er een klassiek aperitiefconcert en in de namiddag een gezinsdag met optredens en workshops.

Het laatste weekend van september haalt avontuurlijk muziekfestival BE-ROERT de beste strijkersensembles ter wereld naar de Minderbroeders-, de Begijnhofkerk en de Academiezaal. Vergeet harde klapstoeltjes en strak voor je uit kijken: BE-ROERTpakt het helemaal anders aan met sofa’s en ligstoelen.

En verder in de Bogaard en de Academiezaal organiseren we weer heel veel moois om de aankoop van dat abonnement meer dan de moeite waard te maken. Enkele hoogtepunten: dé coming-man in comedyland Yannick Noben brengt zijn Limburgs jaaroverzicht, acteur Carry Goossens staat voor de laatste keer op de planken met zijn afscheidsvoorstelling ‘Achter de schermen’, Triggerfinger-frontman Ruben Block stelt zijn solo-album voor, Lieven Scheire maakt je wegwijs in de wereld van artificiële intelligentie en Martine Tanghe leest een nieuw verhaal van Bart Moeyaert voor aan de kleintjes op muziek van Oxalys.

Het nieuwe aanbod komt donderdag 1 juni om 10u online op debogaard.be. Dat is ook meteen de start van de ticketverkoop. De gratis seizoensbrochure is op aanvraag te verkrijgen of kan afgehaald worden bij de UiTbalie in het CC  of bij de balie van Toerisme of het stadskantoor.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →