De ontdekkingsgids 2023 is er!

2023 wordt een jaar vol zie-, doe- en proefactiviteiten! Met de nieuwe ontdekkingsgids maakt Toerisme Sint-Truiden gasten én inwoners van de hoofdstad van Haspengouw warm om op avontuur te gaan. 88 pagina’s vol beleving en activiteiten zijn gebundeld in een handige toeristische gids. Deze werd vandaag aan de pers voorgesteld op het wijndomein Gloire de Duras. De locatie leunt perfect aan bij dé trend van 2023: wijnbeleving en culinair toerisme in Haspengouw. 

Lees verder onder de foto.

Sint-Truiden is een aantrekkelijke toeristische bestemming. Een gezellig stadscentrum vol monumenten en erfgoed te midden van velden en boomgaarden. Het paradijs voor fietsers en wandelaars die willen onthaasten én genieten van een uitgebreid cultureel, evenementieel en culinair aanbod.

“Wij zorgen ervoor dat zowel de reis als de bestemming de moeite waard zijn”,
zegt schepen Nina Kvikvinia, schepen van Toerisme.

Lees verder onder de foto.

Zie, doe en proef

Het volledige aanbod vind je in de ontdekkingsgids 2023. Het is een compacte brochure in pocketformaat boordevol QR-codes. Deze codes zorgen voor een unieke mix tussen fysieke en digitale informatie. Een snelle scan van de code en je kan meteen op pad. De gids is ingedeeld in drie thema’s: zie, doe en proef van Sint-Truiden.

“Het magazine doet je goesting krijgen om onze stad te ontdekken. De vele monumenten en het prachtig historisch erfgoed zijn van onschatbare waarde. Het hele jaar door kan je overdag de monumenten bezoeken met de Trudopas”, zegt een trotse schepen van Toerisme Nina Kvikvinia. “Daarnaast willen we onze streekproducenten waaronder onze brouwerijen en wijndomeinen promoten omdat we vaststellen dat al maar meer toeristen kiezen voor deze vorm van beleving. Onze brouwerijen en wijndomeinen dompelen je onder in een authentiek kader en laten je proeven van hun ambachtelijk vervaardigd product. Onder het thema doe vind je dan weer alle activiteiten en toeristische evenementen zoals een goed gevuld bloesem- en oogstprogramma.”

Lees verder onder de foto.

Hier begint de lente

Wie bloesems zegt, zegt Sint-Truiden! In april valt er zowat elke dag iets te beleven in Sint-Truiden. Zoals de bloesem- en fruitbezoekjes waarbij je een fruitbedrijf of wijndomein kan bezoeken. Ook de bloesembar in Velm opent opnieuw de deuren en tijdens de paasvakantie is er elke woensdag een bloesemmarkt in Brustem en op het Begijnhof.

Lees verder onder de foto.

Veelzijdig Haspengouw

Wat de druivelaars zijn voor Toscane, zijn de fruitboomgaarden voor Haspengouw. Je kan er urenlang in ronddwalen. Een hongertje gekregen van al dat ontdekken? Elke zaterdag brengt de Haspengouw Markt lekkere en verse streekproducten samen. Bij heel wat handelaars kan je bovendien een picknickmand reserveren voor je wandel- en/of fietstocht of ontdek de menukaart van onze talrijke brasserieën en restaurants.

“Je kan hier op vakantie komen met het gezin en overnachten in een hotel. Hou je van het authentieke Haspengouwse gevoel dan kies je voor een b&b of een charmehotel. En wil je echt klassevol verblijven dan behoort een overnachting in een kasteel tot de mogelijkheden”, licht schepen van Toerisme Nina Kvikvinia toe. Daarnaast stellen we 5 ‘niet te missen’ dagtrips voor om onze dagtoeristen op weg te helpen door onze prachtige hoofdstad van Haspengouw.”

Ambassadeur van Visit Sint-Truiden

“Dit jaar hebben we extra aandacht voor onze toeristische partners. De uitbaters van de logies, horecazaken, streekproducenten en fruitbedrijven zetten zich dagelijks voor 100% in om hun gasten een fijn moment in Sint-Truiden te bezorgen. Als erkenning voor hun enthousiasme en ondernemingszin, krijgen de toeristische partners het label ‘Ambassadeur van Visit Sint-Truiden’, gaat de schepen verder.

Lees verder onder de foto.

Wordt verwacht

Visit Sint-Truiden verruimt haar aanbod. In de zomervakantie worden gezinnen en vriendengroepen verrast met een pop-up escaperoom op een unieke erfgoedlocatie. Een bijzondere ervaring dankzij een combinatie van spannende opdrachten, technologie en avontuur. In juli wordt een nieuwe educatieve kinderwandeling rond fruit verwacht: ‘Perenpaniek’.

“In september vieren we de 25ste verjaardag van de erkenning van het Begijnhof als UNESCO Werelderfgoed. Van zondag 10 september (openmonumentendag) tot en met zondag 1 oktober wordt het Begijnhof letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet. Er staat dan heel wat op het programma zoals rondleidingen, een tentoonstelling, concerten en gezellige kampvuurmomenten”, besluit schepen van Toerisme Nina Kvikvinia.

Foto’s @Stad Sint-Truiden

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →