Winnaars Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden 2022 zijn bekend

De Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden trekken elk jaar heel wat nieuw schrijftalent aan. Ook in 2022 stonden de pennen weer scherp en ontving bibliotheek Toni Coppers maar liefst 410 inzendingen. Op zaterdag 28 januari werden de winnaars van de Literaire Prijzen editie 2022 bekend gemaakt in de Academiezaal. 


“Elk jaar organiseert de stad Sint-Truiden in samenwerking met de literaire jury’s de Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden, een schrijfwedstrijd voor jongeren en niet-gevestigde auteurs.

(lees verder onder de foto)

De schrijfwedstrijd is intussen aan zijn 46e editie toe en is dus een echte vaste waarde in het Nederlandstalig cultuurlandschap. Bij de jongeren kregen we 70 inzendingen binnen, voor de volwassenen ontvingen we 340 inzendingen. Niet alleen Vlaamse deelnemers, maar ook schrijvers uit Nederland zonden hun gedicht of kortverhaal in”, zegt schepen van Cultuur en Bibliotheek Stijn Vanoirbeek.

Winnaars

De winnaar van de Poëzieprijs voor jongeren 2022 is Femke Mees uit Keerbergen met het gedicht Heen en weer. In de categorie kortverhaal – jongeren werd Kato De Bruycker uit Borgloon de laureaat met het kortverhaal Amira. De 46e Guido Wulms-prijs voor poëzie, waarvoor maar liefst 244 inzendingen toekwamen, gaat naar Leen Pil uit Dilbeek met het gedicht Dit is de avond niet. De Simon Michaël Coninckx-prijs gaat naar Pitseleh van Lisanne Jacobs uit Leunen (Nederland) en de 41e Hendrik Prijs-prijs voor kortverhaal gaat ten slotte naar De inspirist van Rieks Veenker uit Middelburg (Nederland).

(lees verder onder de foto)

“We zijn erg fier op het resultaat van deze schrijfwedstrijd. Prijswinnaars van de Literaire Prijzen duiken geregeld op in de laureatenlijsten van andere schrijfwedstrijden of breken nadien door als professioneel auteur. Het is ook fijn om te merken dat heel wat jongeren hun schrijftalent ontdekken en durven deelnemen aan deze wedstrijd”, zegt schepen van Cultuur en Bibliotheek Stijn Vanoirbeek. “We willen ook de juryleden nadrukkelijk bedanken voor hun deskundige beoordelingen en vrijwillige inzet. Het is dankzij hen dat dit schrijftalent ontdekt wordt.”

Zelf deelnemen? Inzendingen voor de Literaire Prijzen editie 2023 kunnen elektronisch ingediend worden via www.literaireprijzen.be vanaf 30 januari 2023 en tot 31 mei 2023. Op voorgenoemde website vind je ook het volledige wedstrijdreglement terug.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →