Stad Sint-Truiden plant huldigingsmoment op zaterdag 11 februari 2023

Simon Mignolet is de winnaar van de Gouden Schoen 2022. De doelman van Club Brugge kreeg de meeste stemmen achter zijn naam van de stemgerechtigde sportjournalisten, bestuurslui van de Belgische voetbalbond, scheidsrechters en vroegere winnaars van de Gouden Schoen. Wouter Vrancken sleept de titel Coach van het Jaar in de wacht. De voetbaltrainer, afkomstig van Brustem, loodste KV Mechelen naar Play-off 2 en staat nu met KRC Genk aan de leiding in de reguliere competitie. Op zaterdag 11 februari organiseert de stad Sint-Truiden een huldigingsfeest voor de laureaten.

“Wat een ongelofelijk goed nieuws! 34 jaar na Odilon Polleunis, toen speler van STVV, wint er met Mignolet opnieuw een Truienaar de meest prestigieuze prijs binnen de Belgische voetbalwereld. Andere Truiense winnaar van vanavond is de Coach van het Jaar Wouter Vrancken. Deze bijzondere prestaties willen we natuurlijk op een gepaste manier vieren samen met alle inwoners en supporters. We hebben al even kort onze felicitaties aan Simon Mignolet en Wouter Vrancken overgebracht en ze hebben ons beloofd dat ze op zaterdag 11 februari naar Sint-Truiden komen voor een fantastisch sportfeest”, zegt een enthousiaste schepen van Sport Stijn Vanoirbeek.

“Respect. Wat Simon Mignolet door de jaren heen al heeft verwezenlijkt, verdient alle lof. Zijn eerste paar voetbalschoenen versleet hij op het veld van Brustem V.V. en vandaaruit ging het richting de top. De doelman is de sterkhouder bij Club Brugge. Ook is hij een vaste waarde bij de Rode Duivels. Dat hij vanavond deze Gouden Schoen mocht winnen, is helemaal terecht!”, vertelt schepen van Financiën Jo François. “Wouter Vrancken heeft als trainer een uniek parcours afgelegd. Telkens slaagde hij erin een positieve dynamiek in de club te realiseren. Als je op zo’n manier je team kan coachen en naar de top kan begeleiden dan is de titel ‘Coach van het Jaar’ meer dan verdiend.”

“Twee Truienaren die tijdens eenzelfde Gala van De Gouden Schoen in de prijzen vallen, dat is uniek! De prestaties van Simon Mignolet en Wouter Vrancken zijn van onschatbare waarde. Als Truiense sportambassadeurs zetten ze onze stad op de kaart en daar zijn we hen enorm dankbaar voor. Iedereen is welkom om, aansluitend op de huldiging, de laureaten persoonlijk te komen feliciteren met hun geweldige prestatie”, vertelt schepen van Citymarketing Hilde Vautmans.

Vanaf 16u30 warmt een muziekband op het Heilig-Hartplein de fans op. Om 17u verschijnen Gouden Schoen 2022 Simon Mignolet en Coach van het Jaar Wouter Vrancken op het podium om gehuldigd te worden. Aansluitend is er een handtekeningensessie voorzien.

“Fier, verwonderd en blij! We zijn uiteraard enorm trots op onze laureaten. Als sportstad investeren we stelselmatig in onze sportinfrastructuur en creëren we mogelijkheden waar talent zich kan ontwikkelen. Dat de twee laureaten hier de sportkriebels te pakken kregen, bewijst nog maar eens hoe belangrijk deze inspanningen zijn. Proficiat!”, besluit burgemeester Ingrid Kempeneers.

Programma van zaterdag 11 februari – Heilig-Hartplein – Sint-Truiden

16u30: Verrassingsoptreden

17u00: Huldiging Gouden Schoen 2022 Simon Mignolet
                               Coach van het Jaar Wouter Vrancken
                               

17u30: Meet & greet

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →