LOCk US  Sint-Truiden opent unieke escape room in Vlaanderen

Sint-Truiden – LOCk US Escape Room bestaat dit jaar vijf jaar. Speciaal voor dat jubileum openen ze een nieuwe escape room. R.I.P., zoals de nieuwe kamer door het leven gaat, is een escape experience specifiek voor twee personen. Een kamer van de nieuwste generatie. Dat wil zeggen zonder fysieke hangsloten, maar wel alles op basis van elektronica, licht en geluid.
“We hebben alles uit de kast gehaald om er iets moois van te maken”, zegt Robby Brans, zaakvoerder van LOCk US. “Hier hebben we een jaar aan gebouwd en we hebben er alles aan gedaan om naast de nodige puzzels ook een echte beleving aan onze bezoekers te geven.”

Uniek in Vlaanderen
Er is ook een uniek kantje aan deze nieuwe escape room. “Een tweepersoonkamer is uniek in Vlaanderen. Een nieuwe generatiekamer uniek in Limburg.” vult Brans aan. “Deze kamer is ideaal voor koppels of andere duo’s die net iets meer zoeken dan alleen maar puzzels en raadsel oplossen. Al zijn die zeker nog wel stevig aanwezig.”

Thema en beleving
Het verhaal speelt zich af in de crypte van een klooster, waar een gekke professor zich tot het eind van zijn dagen bezig hield met het afwerken van zijn levensmissie: het creëren van een levenselixir. In zijn jonge leven als echte professor, maar in het klooster via christelijke en zelfs satanische rituelen. In die crypte ligt hij nu begraven. Aan jullie om zijn rituelen alsnog te voltooien
Brans: “We spreken niet meer over het spelen van een escape room. Spelers stappen niet zomaar een kamer binnen, nee, ze betreden de crypte van Professor Kempeneers. Van intro tot eindpuzzel is alles in thema en passend binnen de verhaallijn. Dat zorgt voor een nog sterkere beleving.”

Wil je nu zelf de crypte van professor Kempeneers binnenstappen? Dan kan je altijd een kijkje nemen op www.lockus.be en jouw beleving reserveren. Vanaf 13/01/2023 is de kamer te spelen.

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →