Dit zijn de winnaars van de Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden 2023

Elk jaar trekken de Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden heel wat nieuw schrijftalent aan. Met meer dan 400 ingezonden werken was de editie van 2023 weer een groot succes. Op zaterdag 27 januari werden de winnaars feestelijk bekend gemaakt in de Academiezaal. 

Lees verder onder de foto.


“De Literaire Prijzen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandstalige cultuurlandschap”, zegt schepen van Cultuur en bibliotheek Stijn Vanoirbeek. “Voor de 47e editie van deze prijzen ontvingen we meer dan 400 inzendingen van jongeren en niet-gevestigde auteurs uit zowel België als Nederland. De inzendingen zijn stuk voor stuk pareltjes! De deelnemers mogen allemaal fier zijn op hun gedicht of kortverhaal.”

Winnaars

De Poëzieprijs voor jongeren 2023 ging naar Amber Herstraets uit Leuven met het gedicht Imagine. In de categorie kortverhaal/jongeren was Bavo Geldhof Leenknegt uit Roeselare de winnaar met het kortverhaal Vriesbrand. Kris De Lameilleure uit Wingene ging aan de haal met de 47e Guido Wulms-prijs voor poëzie met het gedicht Quo vadis?. De Simon Michaël Coninckx-prijs was voor Februari van Seppe Gesquiere uit Berchem en de 42e Hendrik Prijs-prijs voor kortverhaal ging ten slotte naar Matador van Nele Bruynooghe uit Mazenzele.

Lees verder onder de foto.

“Dit jaar zetten we de winnaars van onze schrijfwedstrijd extra in de verf want de winnende gedichten worden op de ramen van de leeszaal in bibliotheek Toni Coppers aangebracht. Op die manier kan elke bezoeker genieten van deze literaire toppers. Iedereen is van harte welkom om ze te komen ontdekken!”, besluit schepen Vanoirbeek.

Lees verder onder de foto.

Zin gekregen om zelf in de pen te kruipen? Inzendingen voor de Literaire Prijzen editie 2024 kunnen elektronisch ingediend worden via www.literaireprijzen.be vanaf maandag 29 januari 2024 tot 31 mei 2024. Op voorgenoemde website vind je ook het volledige wedstrijdreglement terug.

Dana A

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →