Truiense schaatsbaan is wereldnieuws

Een wit sneeuwtapijt en kraakverse cijfers van Truiense Nostalgie laten ons toe om terug te blikken op een geslaagde eindejaarsperiode. Kerst in Sint-Truiden was afgelopen maand december een absoluut schot in de roos. De opvallendste actie: een fantastische schaatsbaan in de originele setting van de Minderbroederskerk haalde bovendien de wereldpers. Maar liefst 109 zenders in 26 landen brachten verslag van deze voltreffer.

Lees verder onder de foto.

“Dit hebben we met onze stad nooit eerder gezien. Over Citymarketing gesproken”, glundert eerste schepen Hilde Vautmans. “Maar liefst 26 landen hadden oog voor onze mooie opstelling in de Minderbroederskerk. Het is dan ook zéér uniek en het was prachtig. Met hart en ziel hebben onze handelaars en de handelaarsvereniging Shop & The City er werk van gemaakt om Sint-Truiden onder te dompelen in de gezelligste kerststad van het land en mogelijks dus ook van de wereld, lacht. Ik zeg altijd van Europa maar deze keer gingen we tot in Japan!”

“Er werden maar liefst 8500 schaatsers verwelkomt gedurende 4 weken, (5 weekends). En er waren maar liefst 35 000 unieke scans met onze Shop & The City-kaart tijdens het hele Truiense Nostalgie gebeuren. De drukste koopzondag in december trok meer dan 64.464 passanten en op zaterdag 16 december, de drukste dag van de maand, telden we 73.536 passanten! We zijn dus in onze opzet geslaagd. Onze stad promoten, handelaars en onze horeca ondersteunen, tonen dat we, hoe klein dan ook, toch groot kunnen zijn, daarop gaan we blijven inzetten”, aldus Vautmans.

“Ook de solden periode is alvast mede dankzij het koude weer goed gestart”, vult Philip Bronckaerts, voorzitter van handelsvereniging vzw Trud’Or aan. “Tijdens de maand december werden verschillende passantentellingen uitgevoerd. Met die data gaan we nu aan de slag. Hieruit blijkt alvast dat de Haspengouw Markt een vaste waarde is die bezoekers uit de hele regio aantrekt. Net zoals onze handels- en horecazaken, die hebben door de jaren heen een trouw cliënteel opgebouwd. Daarnaast zorgden de kerstkraampjes rond de Grote Markt en het kerstbomendoolhof voor heel wat bezoekers. In 2024 willen we onszelf overtreffen en nog meer consumenten naar onze shop -en horecastad te halen.”

Lees verder onder de foto.

Topeditie voor Après ski party

“Met 9000 bezoekers was Après ski, het geliefde event dat terug was van weg geweest met bezielers Peter Onckelinx en Boris Lammens aan kop en maar liefst 22 deelnemende verenigingen, hét hoogtepunt voor feestvierders. Op donderdag 28 december ging de menigte uit de bol en moesten we door de grote drukte en om veiligheidsredenen zelfs de Grote Markt een tijdlang afsluiten. Ik ben een zeer gelukkige en trotse schepen van festiviteiten. Het was een geslaagde editie, we kijken nu al uit naar de volgende kerstperiode. We zullen dit jaar opnieuw de handen in elkaar slaan om voor al die geweldige beleving in onze stad te zorgen en onze horeca, handelaars en de Haspengouw markt zoveel mogelijk in de spotlights te zetten. Zij zijn de draaiende motor van onze stad”, besluit Hilde Vautmans.

Dana A

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →