480 jongeren griezelen en feesten tijdens Scary Tienerbeats

De herfstvakantie begon voor heel wat Truiense jongeren met een huiveringwekkende tienerfuif in fuifzaal GAZO. De 8ste editie van ‘Scary Tienerbeats’ afgelopen vrijdag was weer een schot in de roos.

Maar liefst 480 jongeren genoten tijdens Scary Tienerbeats van een avond vol griezelige beats, alcoholvrije drankjes en duistere knabbels. Verschillende tieners trokken voor de gelegenheid ook hun meest angstaanjagende kostuum aan.

Lees verder onder de foto’s.

Het evenement, georganiseerd door team Sport & Jeugd van het lokaal bestuur Sint-Truiden is al jaren een succesvolle fuifformule voor jongeren van het zesde jaar basisonderwijs en het eerste en tweede middelbaar onderwijs. De GAZO werd voor de gelegenheid getransformeerd tot een spookachtig decor met angstaanjagende versieringen en betoverende lichteffecten. DJ’s draaiden de ene hit na de andere waardoor de sfeer er al snel inzat. Voor heel wat jongeren is dit bovendien hun allereerste fuifervaring in een veilige omgeving en onder deskundige begeleiding van team Sport & Jeugd.

“Deze fuif was de ideale aftrap van de herfstvakantie voor veel tieners”, zegt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia. “Het was geweldig om te zien hoe ze loskwamen, ook al was het voor sommigen eerst wat onwennig. Met dit initiatief willen we tieners van 12 tot 14 jaar de kans geven om op een verantwoorde manier te feesten. Zo leggen ze ook nieuwe contacten en maken ze samen met vrienden fantastische herinneringen voor het leven.”

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →