Illegale raveparty in Brustem

Naar schatting vijfduizend jongeren wonen sinds afgelopen nacht een illegale raveparty bij op het militair domein in Brustem. De lokale politie is meteen na de eerste meldingen ter plaatse gegaan. Door de massale toestroom van jongeren en de grootte van het terrein is het onmogelijk om in te grijpen. Het Ministerie van Defensie is verontwaardigd en dient klacht in. Zaterdagochtend vond een overleg plaats tussen federale en lokale politie, defensie, parket, noodplanning en crisisbeheer Limburg en de veiligheidscel van het lokaal bestuur Sint-Truiden.

Illegale fuif

Omstreeks 23u vrijdagavond werd een grote groep mensen gedetecteerd in de omgeving van het militair domein van Brustem. Na onderzoek ter plaatse werd snel duidelijk dat er een illegale raveparty plaatsvindt. Er zijn nog heel wat gegevens onduidelijk: hoeveel feestvierders worden er verwacht, wie is/zijn de organisator(en), hoe lang zal de illegale fuif doorgaan … De illegale raveparty is niet aangevraagd en er is geen vergunning afgeleverd. Kortom de organisatie is met niets in orde.

“Wij roepen iedereen op om niet ter plaatse te gaan. Gezien de omvang en het aantal aanwezigen is het voor de ordediensten onmogelijk om de zone op een veilige manier te ontruimen. Onze ploegen blijven ter plaatse en doen de nodige vaststellingen. Er is politionele versterking aanwezig. In eerste instantie proberen we om de risico’s zo veel mogelijk te beheersen en op te treden inzake de verkeersveiligheid. We begrijpen dat dit illegaal event voor overlast zorgt. Bij dringende problemen kan men de lokale politie contacteren op het nummer 011 70 19 11 , vertelt burgemeester Ingrid Kempeneers.

“Aanwezigen worden zo veel als mogelijk geïdentificeerd en vastgestelde inbreuken zullen vervolgd worden”, voegt Procureur Guido Vermeiren toe.

 Veerle R

 

 

 

 

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →