Verdachten home-invasion in Landen aangehouden

Op maandag 30 januari 2023 werden een 75-jarige vrouw en haar 77-jarige echtgenoot uit de Keibergstraat te Landen slachtoffer van een diefstal met geweld, waarbij zo’n 700 euro en juwelen werden gestolen. Volgens de beide slachtoffers drongen twee mannen de woning binnen en werden ze beiden vastgebonden. De man kreeg een kussensloop over zijn hoofd getrokken en 1 van de verdachten hield een wapen tegen het hoofd van de vrouw.  

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens diefstal met geweld met vertoon van wapen. Na doorgedreven onderzoek door de PZ Getevallei onder leiding van de onderzoeksrechter werden afgelopen maandag, 24 april, verschillende huiszoekingen uitgevoerd in Heusden-Zolder en Tongeren. Hierbij werden drie personen gearresteerd,  twee mannen van 49 en 51 jaar en één vrouw van 25 jaar.  

De beide mannen van 49 en 51 jaar werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De 51-jarige verdachte legde bekentenissen af.  

Beide verdachten dienen op vrijdag 28 april voor de raadkamer te verschijnen.  

Het onderzoek wordt verder gevoerd worden onder leiding van de onderzoeksrechter. 

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →