Bink! schrijft geschiedenis met opmerkelijk wereldrecord

De hosts van STVV-fanpodcast Bink! hebben een opmerkelijk record op hun naam geschreven: met een marathonuitzending van maar liefst 373 minuten namen ze op de slotspeeldag de langste voetbalpodcast ooit op. Van supporters en medewerkers tot sportieve helden als Jo Coppens en Patrick Goots … een bonte bende gasten droeg bij tot dit huzarenstukje van Niele Dams en Jan Moers.

Ondanks de 0-1 nederlaag beleefden de STVV-supporters afgelopen zondag een mooie seizoensafsluiter op Stayen. De ingrediënten? Een massaal bijgewoonde Ladies Noon, een reeks warme applauswissels en een memorabele verbroedering tussen spelers en supporters na afloop naar de wedstrijd.


373 minuten Bink!
Tussen al die festiviteiten door sneuvelde er ook een wereldrecord aan de Tiensesteenweg. Vanuit hun speciale studio in Tribune Noord namen Bink!-hosts Jan Moers en Niele Dams een aflevering van meer dan 6u (zes uur!) op.


“In totaal hebben we 373 minuten opgenomen”, vertelt Niele Dams. “Zoals de trouwe fans weten, is dit een knipoog naar ons stamnummer 373. Deze marathonuitzending is de langste voetbalpodcast ooit, dus mogen we ons ineens wereldrecordhouders noemen (lacht). Bovendien was het de eerste keer dat we met een camera werkten, waardoor de gesprekken een extra dimensie kregen.”

De stem van de supporter, een blik achter de schermen en …
Supporters die de livestream op YouTube volgden, zagen in de uitzending heel wat boeiende gasten de revue passeren. “Enerzijds kregen we heel wat trouwe supporters over de vloer. Denk maar aan het STVV-oerkoppel Kris Vanmunster en Annemie Tilkens, capo Jelle Jans, het olijke duo Pieter Theuwis – Niels Lambrix, Mattias Kempeneers en Mike Swysen en de vrouwelijke ambassadrices Rita Bousmanne en Eline Dessers”, zo blikt Jan Moers terug.


Anderzijds geeft de aflevering een inkijk achter de schermen: “Commercieel directeur Stan Niesen bracht skyboxhouder Jo Driesmans mee, Erwin Morren en Steven Driesmans vertelden over de jeugdwerking, Jarne Boyen getuigde over zijn rol als Binkie en geluidsexpert Koen Driesmans maakte het ‘familiefeestje’ compleet”,vertelt Niele.


Als klap op de vuurpijl klopten ook doelman Jo Coppens en coryfee Patrick Goots aan bij Bink!, om verhalen over het vroegere, huidige en toekomstige STVV op te dissen.

Op naar het jubileumjaar
De recordpoging was meteen de kers op de taart van een geslaagd eerste seizoen Bink!. “Zoals dat met veel nieuwe ideeën het geval is, ontstond het idee om een STVV-fanpodcast op te starten een jaar geleden met een pintje op een zomers terras. Intussen hebben een trouwe groep luisteraars opgebouwd. Deze marathonuitzending was heel pittig, maar de aanwezige toeschouwers en de boeiende gasten hebben ons erdoor gesleept. En na afloop hebben we de keel nog even gesmeerd tijdens de afterparty op Stayen. Volgend seizoen – wanneer STVV haar 100ste verjaardag viert – zullen we er dus zeker terug staan”, besluiten Jan en Niele in koor.

Herbeluister de marathonuitzending via https://li.sten.to/binkpodcast

Foto @STVV

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →