Nieuwe politievoertuigen: nog grotere zichtbaarheid en betere herkenbaarheid

Vandaag heeft de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken de sleutel van het eerste interventievoertuig met het Battenburg-patroon gekregen.

Dit opvallend patroon zie je ook al in het straatbeeld in het buitenland en bij de medische hulpdiensten. Voor de politie bestaat het uit grote reflecterende vakken in fluogeel en blauw.

“Onze nieuwe combi (Mercedes Vito) zal je binnenkort met dit schaakbordpatroon in het verkeer zien. Het Battenburg-patroon wordt gecombineerd met de gekende bestaande politiemarkering.Al onze voertuigen zullen in de toekomst de nieuwe bestickering krijgen. Dit moet zowel overdag als ’s nachts voor een maximale zichtbaarheid zorgen en nog betere herkenbaarheid.”, aldus korpschef Steve Provost.

“We blijven evolueren en inzetten op moderne middelen en technieken om de veiligheid in de politiezone te verzekeren. Deze nieuwe look van de voertuigen zorgt voor een nog grotere veiligheid voor de burgers en onze personeelsleden op het terrein.”, besluit burgemeester Ingrid Kempeneers.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →