Sint-Truiden pakt uit met allereerste horecagids!

Geen beter overzicht van de Truiense bistro’s, restaurants, cafés… dan in de Truiense Horecagids. Het lokaal bestuur Sint-Truiden en Horeca Sint-Truiden presenteerden vandaag de allereerste horecagids. Ze biedt een verfijnd overzicht van meer dan honderd eet-en drankgelegenheden en afhaalzaken in de regio Sint-Truiden. De gids heeft een oplage van 30.000 exemplaren en zal in april samen met het stadsmagazine van Sint-Truiden worden bedeeld. Ook de toeristische dienst en horecazaken bieden gratis exemplaren aan voor hun gasten. Het is de eerste keer dat het lokaal bestuur Sint-Truiden en Horeca Sint-Truiden hiervoor de handen in elkaar slaan. Hiermee sluit Sint-Truiden zich aan tot de lijst van Limburgse steden met een horecagids zoals Hasselt, Genk, Beringen, Tongeren en Lommel. Sint-Truiden smaakt, en daar zijn we fier op! 

Sterk merk
De Truiense horeca is en blijft een sterk merk. De fantastische Haspengouwse streekproducten in combinatie met onze ondernemende horeca, zorgen voor een ware succesformule. Al die adresjes hebben we nu verzameld in een gids in zakformaat. We zijn ervan overtuigd dat het mensen zal aanzetten om nog meer horecazaken te ontdekken. Het is niet enkel een promogids, maar ook een leuke leidraad. Truienaars, toeristen en shoppers reiken we straffe tips en adresjes aan”, vertelt eerste schepen Hilde Vautmans. “De horeca is het kloppend hart van de stad. Het creëert beleving en gezelligheid. Als beleidsploeg hebben we dit initiatief genomen omdat we de horeca willen ondersteunen. Het is onze manier om aan de ondernemers te zeggen: ga ervoor, onze steun heb je”, vervolgt schepen Vautmans.

Lees verder onder de foto.


Horeca verbindt
“Het vakmanschap en de passie van onze horeca uit zich in een totaalbeleving voor de klanten. Je proeft Sint-Truiden door de topproducten van eigen bodem op het bord en je beleeft Sint-Truiden dankzij onze gepassioneerde horeca-uitbaters en -medewerkers. Authentiek, uniek, divers en altijd met de glimlach. De Truiense horeca verbindt mensen en maakt van Sint-Truiden een bruisende stad. Op onze mooie terrasjes in de zomer of warm bij elkaar in de winter, bij ons is het het ganse jaar gezellig vertoeven”, vult Koen Francis, voorzitter horeca Sint-Truiden, aan.

In elke Truiense brievenbus en voor elke Truiense gast
De gids telt meer dan honderd pagina’s boordevol smaakvolle adresjes onderverdeeld in handige rubrieken zoals  bistro’s, restaurants, cafés, frituren, ijssalons, takeaway… In totaal worden zo’n 30 000 exemplaren van de horecagids gedrukt. In april worden deze samen met het stadsmagazine van Sint-Truiden aan huis bedeeld. De overige exemplaren worden ter beschikking gesteld aan elke Truiense gast. Je ontvangt ze bij een overnachting in een B&B of hotel, of je kan een gratis exemplaar afhalen bij Toerisme Sint-Truiden.

Lees verder onder de foto.

“De horecagids is de nieuwe ‘gouden gids’ met tal van te ontdekken adresjes en persoonlijke verhalen van horeca-uitbaters, chef-koks, frituristen, telers… Allen hebben ze één ding gemeen: de passie voor topproducten! We zijn ervan overtuigd dat deze pocket een waardevolle gids zal zijn voor zowel de Truienaars als onze gasten. Deze gids ademt zonder meer de bruisende sfeer van onze stad uit!”, besluit eerste schepen Hilde Vautmans.

Foto’s Stad Sint-Truiden.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →