Start van het bloesemseizoen in Sint-Truiden

Op zondag 12 maart 2023 wordt het startschot gegeven voor de bloesemcampagne ‘Hier begint de lente’! Met een lente-opendeur en een belevingsmarkt geeft Sint-Truiden een voorsmaakje van wat er dit voorjaar allemaal te beleven valt in de hoofdstad van Haspengouw. Want wie Sint-Truiden zegt, zegt bloesems, terrasjes, fietstochten, shoppen en tal van leuke activiteiten voor het hele gezin.

Bloesemcampagne: ‘Hier begint de lente!’
“In Haspengouw is de bloesemperiode uitgegroeid tot het hoogtepunt van ons toeristisch seizoen. toeristisch hoogseizoen. Hét ideale moment om erop uit te trekken en je te laten overweldigen door de betoverende bloesemweelde. We geven vandaag de aftrap van onze bloesemcampagne en dompelen de stad onder in frisse kleuren waar je vrolijk van wordt. Alles voor een heerlijk lente-gevoel”, vertelt Nina Kvikvinia, schepen van Toerisme. “We verwachten dat de temperaturen in april opnieuw de hoogte in zullen gaan en dat we in de paasvakantie dus kunnen genieten van zacht lenteweer. De logies zullen ongetwijfeld snel volzet zijn voor deze periode van het jaar. Tijdig reserveren is de boodschap.” 

lees verder onder de foto.

Bloesembeleving in het stadscentrum
“Op zondagnamiddag 12 maart zorgen we voor een bijzondere bloesembeleving in het stadscentrum. Op hetzelfde moment vindt de traditionele lente-opendeur plaats en kan je gezellig zondagshoppen bij onze handelaars: geen betere dag om ons uitgebreide bloesemaanbod nog eens extra in de etalage te zetten.  Laat je informeren aan de lentebalie en schrijf je als één van de eersten in voor de bloesemactiviteiten”, zegt  schepen Nina Kvikvinia.

Bloesemaanbod 2023

In het bloesemaanbod van 2023 vind je een mooie mix van beleving, avontuur en natuur. Heel wat fruitbedrijven en wijndomeinen openen hun poorten en geven rondleidingen in hun fruitbedrijven of wijngaarden. Vol passie vertellen ze jou over de stiel en laten je proeven van hun streekproducten te midden van de bloesempracht.

“Ook op de bloesemmarkten kan je de ambachtelijke producten ontdekken en kan je een hele namiddag rondkuieren. Wil je graag met een gids het bloeiend landschap verkennen, boek dan zeker een ritje met de bloesembus. Zoek je het avontuur op, dan zijn de magische schemerwandelingen in de met vuurpotten verlichte boomgaarden een echte aanrader. Hét hoogtepunt van de bloesems vindt plaats op zondag 23 april met de zegening van de bloesems, bijen, fietsen en tractoren aan het idyllische kerkje van Guvelingen. We zijn ook heel blij dat dit jaar verschillende bloesembars de deuren weer openen. Je leest het, er is voor ieder wat wils in onze mooie hoofdstad van Haspengouw”, zegt Nina Kvikvinia, schepen van Toerisme.

Ontdek het hele programma op Visitsinttruiden.be

Wil je het hoogtepunt van de bloesemperiode niet missen? Volg de bloesemmeter op de website van Visit Sint-Truiden of plan er je route om te wandelen, te fietsen of te toeren tussen de bloesems.

Bloesembeleving in het stadscentrum
“Op zondagnamiddag 12 maart zorgen we voor een bijzondere bloesembeleving in het stadscentrum. Op hetzelfde moment vindt de traditionele lente-opendeur plaats en kan je gezellig zondagshoppen bij onze handelaars: geen betere dag om ons uitgebreide bloesemaanbod nog eens extra in de etalage te zetten.  Laat je informeren aan de lentebalie en schrijf je als één van de eersten in voor de bloesemactiviteiten”, zegt  schepen Nina Kvikvinia.

Bloesemaanbod 2023

In het bloesemaanbod van 2023 vind je een mooie mix van beleving, avontuur en natuur. Heel wat fruitbedrijven en wijndomeinen openen hun poorten en geven rondleidingen in hun fruitbedrijven of wijngaarden. Vol passie vertellen ze jou over de stiel en laten je proeven van hun streekproducten te midden van de bloesempracht.

“Ook op de bloesemmarkten kan je de ambachtelijke producten ontdekken en kan je een hele namiddag rondkuieren. Wil je graag met een gids het bloeiend landschap verkennen, boek dan zeker een ritje met de bloesembus. Zoek je het avontuur op, dan zijn de magische schemerwandelingen in de met vuurpotten verlichte boomgaarden een echte aanrader. Hét hoogtepunt van de bloesems vindt plaats op zondag 23 april met de zegening van de bloesems, bijen, fietsen en tractoren aan het idyllische kerkje van Guvelingen. We zijn ook heel blij dat dit jaar verschillende bloesembars de deuren weer openen. Je leest het, er is voor ieder wat wils in onze mooie hoofdstad van Haspengouw”, zegt Nina Kvikvinia, schepen van Toerisme.

Ontdek het hele programma op Visitsinttruiden.be

Wil je het hoogtepunt van de bloesemperiode niet missen? Volg de bloesemmeter op de website van Visit Sint-Truiden of plan er je route om te wandelen, te fietsen of te toeren tussen de bloesems.

www.visitsinttruiden.be/bloesemmeter

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →