Visit Haspengouw bundelt alle bloesemtips in een nieuw e-zine

De lente is op komst en dat voelen we in Haspengouw. Het begin van dit vrolijke seizoen wordt gevierd met de lancering van de derde editie van het bloesem e-zine van Visit Haspengouw. Sinds enkele jaren bundelen de Haspengouwse gemeenten hun krachten om de regio te promoten als toeristische trekpleister. Haspengouw staat bekend om zijn golvende en bloeiende landschappen, zijn prachtige vergezichten, de bourgondische cafés en restaurants en de eerlijke fruitproducenten… Tijdens de bloesemperiode heerst er een gezellige drukte en ontvangt Haspengouw veel wandel- en fietstoeristen die willen genieten van de ongedwongen sfeer én van de bloesempracht. Het volledige aanbod is handig gebundeld in een digitaal magazine boordevol tips en bloesemactiviteiten. Vanaf vandaag te ontdekken op https://ezine.visithaspengouw.be/

Na de succesvolle lancering bundelen twaalf Haspengouwse gemeenten hun gezamenlijke bloesemaanbod voor de derde keer in het inspirerende e-zine ‘Visit Haspengouw’. De vorige editie van het e-zine bereikte in totaal 12.841 bezoekers en hopelijk maken we dit jaar nog meer nieuwsgierigen warm om Haspengouw te ontdekken. De nieuwste editie die vandaag wordt voorgesteld zet het lokale bloesemtoerisme nog beter op de kaart.

In elk van de deelnemende gemeenten (Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden, Alken, Diepenbeek, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Riemst, Tongeren en Wellen) valt er in de bloesemperiode veel te beleven. Dankzij verschillende thema’s doen toeristen en inwoners inspiratie op voor een dagtrip of meerdaagse uitstap in Haspengouw. Wandelen, fietsen, streekproducten, gezinsactiviteiten en overnachtingen staan hier centraal voor een onvergetelijke totaalbeleving. Voor wie binnenkort naar Haspengouw wil afzakken om op het juiste moment de bloesems te bewonderen, nog even deze tip: vanaf eind maart kom je via de bloesemmeter precies te weten wanneer de fruitbloesems in de Haspengouwse boomgaarden op hun mooist zijn. In 2022 volgden 71.829 bezoekers geduldig de bloesemmeter op, om zo het juiste moment af te wachten. Een virtueel voorsmaakje ontdek je via https://ezine.visithaspengouw.be/

Binnenkort vind je in de Haspengouwse toeristische infokantoren een flyer met een QR-code die verwijst naar het e-zine. Nieuw dit jaar is de wedstrijd die Haspengouw verbindt met zijn bezoekers:  “Elk seizoen opnieuw toont Haspengouw zijn charmes op een unieke manier. Maak foto’s van jouw bezoek, deel ze met #visithaspengouw of tag Visit Haspengouw en win drie belevingsvolle kaarten om de regio nog beter te ontdekken.” 

LAAT JE INSPIREREN DOOR HET BLOESEM E-ZINE OP HTTPS://EZINE.VISITHASPENGOUW.BE/
VAN HARTE WELKOM IN HASPENGOUW!

Voor meer informatie over het e-zine en het bloesemaanbod in Haspengouw kan je terecht bij
onderstaande toeristische diensten:

Visit Bilzen: 089 39 96 14, toerisme@bilzen.be
Visit Borgloon: 012 67 36 53, toerisme@borgloon.be
Visit Sint-Truiden: 011 70 18 18, info.toerisme@sint-truiden.be
Visit Tongeren: 012 80 00 70, info@visittongeren.be
Toerisme Alken: 011 59 99 70, vrije.tijd@alken.be
Toerisme Diepenbeek: 011 49 18 73, info@diepenbeek.be
Toerisme Gingelom: 011 88 04 72, toerisme@gingelom.be
Toerisme Heers: 011 48 01 22, toerisme@heers.be
Toerisme Hoeselt: 089 30 92 09, toerisme@hoeselt.be
Toerisme Kortessem: 011 37 91 40, uit@kortessem.be
Toerisme Riemst: 012 44 03 70, toerisme@riemst.be
Toerisme Wellen: 012 67 06 46, info@wellen.be

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →